Çorum Mercek Haber

Yoksulların elektrik ve doğalgaz faturalarını belediye ödeyecek

Yoksulların elektrik ve doğalgaz faturalarını belediye ödeyecek

Çorum Belediyesi, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşların faturalarını ödeyecek. Bunun için Encümen’e yetki verildi.

Belediye Meclisi toplantısında konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, özellikle kış mevsimiyle birlikte elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyenlerin sayısının arttığını belirterek, “Durumu bu faturaları ödemeye müsait olmayan vatandaşlarla ilgili bize bir teklif gelirse bu konu hemen Encümen’e iletilecek. Encümen’de söz konusu kişilerin durumu araştırılacak ve uygun bulunması halinde faturaları ödenecek. Ödenen fatura makbuzu ile birlikte bir dosyada saklanacak” dedi.

CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, uygulamanın güzel olduğunu ancak, buna Encümen’in değil, Belediye Meclisi’nde bulunan AK Parti, CHP ve MHP’den üyelerin bulunduğu bir komisyonun karar vermesinin daha doğru olacağını söyledi.

İnsanların faturasını dahi ödeyemeyecek duruma gelmesinin iktidarın bir ayıbı olduğunu söyleyen Yılmaz, “Buna rağmen güzel bir düşünce oluşmuş. Ancak, faturaların ödenmesiyle ilgili bir komisyon kurulursa daha iyi olur. Bu şekilde kimsenin aklında herhangi bir şaibe kalmaz” dedi.

Muhtaç insanların faturalarının Encümen kanalıyla ödenmesine ilişkin gündem maddesi, CHP ve MHP grubunun şerh koyması ile birlikte kabul edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ