Çorum Mercek Haber

Ülkücü Şehit Çakıroğlu’nun adı sokağa verildi

Ülkücü Şehit Çakıroğlu’nun adı sokağa verildi

20 Şubat 2015 tarihinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi Çorum’da bir sokağa verildi.

Belediye Meclisinde oy birliği ile alınan kararla Tekel Sokak, bundan böyle ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismiyle anılacak.

Tekel Sokak’ın “Fırat Yılmaz Çakıroğlu Sokağı” olarak değiştirilmesi ülkücü camiayı sevindirdi.

Belediye Meclisi Toplantısı’nda Kale Mahallesi Ata 16. Sokak’ta bulunan parka Şehit Niyazi Eker’in, Kadeş Barış Meydanı’nın üstündeki sokağa ise Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin verilmesine karar verildi.

MHP’DEN TEŞEKKÜR

Gündem maddesinde bir teşekkür konuşması yapan MHP Belediye Meclis Üyesi Selim Güloğlu, “Bundan 5 yıl önce öldürülen, Ege Üniversitesinde Tarih Bölümü öğrencisi olan rahmetli şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şahadetinin üçüncü yılını idrak etmekteyiz. Ben başta rahmetli şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşim olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, özlemle yâd ediyorum. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Ege Üniversitesinde eğitim öğretim hayatını devam ettiren çok kıymetli, samimi, dürüst, çalışkan bir Türk evladıydı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, gerçekten, âşığı olduğu Tarih Bölümü öğrencisi olarak, gelecekte Tarih Bölümünde öğretim görevlisi olarak hizmet yaparak milletine, gençliğine faydalı olmayı arzu eden yiğit bir evladımızdı. Fakat maalesef ki 20 Şubat 2015 tarihinde, Fırat Yılmaz Çakıroglu kardeşimiz, PKK terör örgütünün mensupları tarafından haince, zalimce bıçaklanarak şehit edilmiştir. Katil, müebbet cezasının beraberinde, terör örgütü PKK’ya üye olma suçundan 15 yıl ayrıca ceza almıştır. Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizin davası davamız, emanetleri emanetimiz, yolu yolumuzdur ve her zaman şehidimizi kalbimizde, gönlümüzde Allah’ın izniyle sonuna kadar yaşatacağız. Biz de milletimiz, vatanımız, bayrağımız adına şahadete hazır olan insanlarız çünkü vatanımız, milletimiz, devletimiz her şeyimizden önde gelir; canımız da başımız da feda olsun. Önemli olan bu olayların, bu hazin, can yakıcı meselelerin tekrarının yaşanmamasıdır. Yiğit evlatlarımızın, kardeşlerimizin eğitim öğretim hayatının en sağlıklı şekilde devam etmesi hepimizin duası ve temennisidir. Bizim bu millet adına sonuna kadar her türlü mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şehidimizin isminin sokağa verilmesinden dolayı Milliyetçi hareket partisi grubu olarak ve camiamız adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.

KARAPIÇAK VE TOSİK’TEN BELEDİYE MECLİSİNE TEŞEKKÜR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Agah Karapıçak ve Çorum Ülkü Ocakları İl Başkanı Orhan Tosik, Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı binasının bulunduğu sokağa ülkücü şehit ” Fırat Yılmaz Çakıroğlu “adının verilmesinden dolayı Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Karapıçak ve Tosik, yaptıkları açıklamada, “Bu vesile ile başta Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclisi Grup Başkanımız Sayın Selim Güloğlu nezdinde tüm Belediye Meclis Üyelerimize, hassasiyetimize gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı Çorum Belediyemiz ve bütün Meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederiz” dediler.

“Türklük ve ay yıldız uğruna soysuzlara karşı canını ortaya koyan cesur yürekli şehidimiz bugün seninde günüdür” diyen Karapıçak ve Tosik, “Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı binamızın bulunduğu sokağın adı ” Fırat Yılmaz Çakıroğlu” sokağı olarak anılacak ve yüreğimizde her daim yaşattığımız şehidimizin ismi şehrimizde de anılacaktır.

Şehidimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun. Selam sana ey yılları heba olan genç; Unutmayacağız, unutturmayacağız, unutulmayacaksın” şeklinde açıklamalarda bulundular.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ