Çorum Mercek Haber

3 milyona kamulaştırılan “yeşil ev” yıkılıyor

3 milyona kamulaştırılan “yeşil ev” yıkılıyor

Uzun zamandır Çorum’da kamuoyunun gündemini meşgul eden “yeşil ev” olarak bilinen yapı, kamulaştırılmasının ardından tarih oluyor.

Çorum Belediyesi, Gazi Caddesi ile Fatih Caddesi’ni birleştirecek olan 650 metre uzunluğundaki yolun ortasında bulunan ve kamuoyunda “yeşil ev” olarak bilinen gayrimenkulü 3 milyon 10 bin liraya kamulaştırmıştı. Binanın malikleriyle mahkeme yoluyla anlaşma sağlanmıştı.

Gazi Caddesi ile Fatih Caddesini birleştirecek yolun açılmasındaki en büyük engel olarak duran “yeşil ev”de yıkım için çalışmalar başladı.

Uzun zamandır kamuoyunun gündemini meşgul eden evi kısa süre içerisinde yıkacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Yapımı büyük ölçüde tamamlanan Karakeçili yolunu en kısa sürede trafiğe açacak, hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. Yolun açılması için yıkılması gereken ‘yeşil ev’in kamulaştırılması hususundaki  mahkeme kararının ardından hemen çalışmalarımızı başlattık. Arkadaşlarımız evde kullanılabilecek ve geri dönüştürülebilecek malzemelerin sökümünü yapıyorlar. Hemen akabinde de Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz parselde bulunan ağaçların değerlendirmesini yapacak ve en kısa sürede burayı yıkarak yolu tamamlayacağız” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ