Çorum Mercek Haber

Jandarma, kaçakçıların peşini bırakmıyor

Jandarma, kaçakçıların peşini bırakmıyor

Çorum İl Jandarma Komutanlığı 2019 yılında kaçakçılıkla ve uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında etkin başarılara imza attı.

Jandarmanın 2019 yılı karnesi oldukça başarılı.

Çorum Valiliği’nden yapılan açıklaya göre; jandarma ekipleri kaçak içki ve sigara, uyuşturucu madde, tarihi eser kaçakçılığı, akaryakıt kaçakçılığı konusunda suçlulara göz açtırmadı.

2019 yılı içerisinde; yapılan tüm çalışmalar ve alınan tedbirler sonucunda jandarma trafik sorumluluğunun olduğu yollarda 2018 yılına göre ölümlü trafik kazasında %59, kaza yeri ölü sayısında %57, yaralanmalı kaza sayısında %5, yaralı sayısında ise %10 azalma gerçekleşti.

İl Jandarma Komutanlığı’nın 2019 raporu şu şekilde:

EĞİTİM ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİLİYOR

“Çorum İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesindeki yollarda trafik kazalarının en aza indirmek, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak maksadıylafaaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Konusu açıkça suç olmayan durumlarda cezai işlem en son uygulanmakta, öncelikle eğitici, öğretici ve yol gösterici çalışmalara ağırlık verilmektedir.

Bu kapsamda 2019 yılında;

İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” kampanyası doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığımızca asayiş hizmetlerinde görevli 545 personele trafik eğitimi verilerek 160 personele “İhlal Tutanağı Düzenleme” yetkisi verilmiş, yetki verilen personel tarafından başta emniyet kemeri ihlali olmak üzere toplam 2.715 adet ihlal tespit edilerek gerekli işlemler yapılmıştır.

Çocuklarda trafik bilincinin kazandırılmasına yönelik yürütülen “Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında seminer verilen 3.761 öğrencimize “Trafik Dedektifi Kimlik Kartı” verilmiştir.

“Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesi kapsamında bilinçli nesiller yetiştirmek için trafik timlerimiz tarafından öğrencilerimize trafik karneleri dağıtılmış ve öğrencilerimizin sosyal medya üzerinden yapmış oldukları paylaşımlar neticesinde en çok beğeni alan 1 öğrenciye Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi tarafından bisiklet hediye edilmiştir.

OKUL SERVİSLERİ DENETLENİYOR

Yaya öncelikli trafik yılı kapsamında il genelinde yaya geçidi nöbeti farkındalık etkinliğine düzenlenmiş ve bu konuda vatandaşlarımızın farkındalığını artırıcı çalışmalar yapılmıştır.

Eğitim öğretim yılı içerisinde 1.137 okul servis aracı denetlenerek servis araçlarının tam güvenlikli olması yönünde tedbirler alınmıştır.

Sürücüler üzerinde denetim algısını artırmak ve kurallara uyulmasını sağlayarak kazaların azalmasına yönelik çalışmalar kapsamında, helikopter ve drone ile havadan denetim faaliyetleri icra edilmiştir.

5179 KİŞİYE TRAFİK CEZASI

Jandarma Trafik Timlerince icra edilen 16.922 trafik faaliyetinde 284.039 araç ve sürücü denetlenmiş, trafik kurallarına riayet etmeyen, diğer sürücü, yolcu ve yayaları trafikte tehlikeye düşüren 5.179 sürücü ve araç sahibine 2.067.770,00 TL trafik idari para cezası düzenlenmiştir.

KAZA SAYISINDA DÜŞÜŞ

2019 yılı içerisinde; yapılan tüm çalışmalara ve alınan tedbirler sonucunda Jandarma trafik sorumluluğunun olduğu yollarda 2018 yılına göre ölümlü trafik kazasında %59, kaza yeri ölü sayısında %57, yaralanmalı kaza sayısında %5 yaralı sayısında ise %10 azalma gerçekleşmiştir.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, trafikte huzur içinde seyahat etmelerini temin etmek maksadıyla “Jandarma Trafik Timleri” 24 saat esasına göre vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam etmektedir.

JANDARMA, KAÇAK İÇKİ VE SİGARANIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

KOM olayları kapsamında, halk sağlığını olumsuz yönde etkilediği tespit edilen kaçak ve sahte alkol üretimi yapılan yerlerde yapılan denetimlerde; 39.053 litre kaçak/sahte içki, 598 şişe kaçak/sahte bandrollü içki, 694 adet sahte TPDK bandrolü, 13.180 adet makaron (yaprak sigara),  1.318 gr tütün, 160 adet sigara ele geçirilmiş olup, olay ile ilgili adli makamlara sevk edilen 51 şüpheliden 2’si tutuklanmış, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 46 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

7 BİN LİTRE KAÇAK MOTORİN ELE GEÇİRİLDİ

Akaryakıt istasyonlarının yapılan denetim ve kontrollerinde; kaçak akaryakıt satışı yaptığı tespit edilen 3 işyerinde yapılan denetim ve kontrollerde;  6.992 litre kaçak motorin, ulusal markersiz yakıt ele geçirilmiş olup, olay ile ilgili 1 akaryakıt istasyonu mühürlenerek faaliyetlerine son verilmiş, adli makamlara sevk edilen 3 şüpheli şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında icra edilen faaliyetlerde; 5916 kök yasadışı kenevir, 54 gr kubar esrar, 22 gr toz esrar, 39 gr skunk, 12 gr afgan macunu, 215 adet sentetik uyuşturucu hap (extacy) ele geçirilmiş olup, olay ile ilgili adli makamlara sevk edilen 36 şüpheliden 3’ü  tutuklanmış, 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 29 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

DEFİNECİLER JANDARMA KISKACINDA

Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı ile kaçak kazı olaylarına karşı yürütülen faaliyetlerde;  466 adet tarihi eser niteliği olan eski eser, 10 adet dedektör, 4 adet jeneratör, 123 adet muhtelif kazı malzemesi, 15 adet iş makinası, 2 adet dürbün ele geçirilmiş olup, ele geçirilen tarihi eserler müzeye teslim edilerek, adli makamların talimatıyla kaçak kazıda kullanılan malzemelere el konulmuş olup, adli makamlara sevk edilen 114 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. 

59 FAİLİ MEÇHUL OLAY AYDINLATILDI

İcra edilen diğer faaliyetlerde; 64 adet tabanca, 163 adet av tüfeği, 42 adet kurusıkı tabanca, 416 adet av tüfeği mühimmatı, 1.516 adet tabanca mühimmatı ile çeşitli suçlardan aranan 3.269 şahıs yakalanmıştır. Ayrıca geçmiş dönemlerde meydana gelen 59 faili meçhul olay aydınlatılmıştır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ