Çorum Mercek Haber

Belediye, türkü ziyafeti sunacak

Belediye, türkü ziyafeti sunacak

Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, türkü dolu bir geceye hazırlanıyor.

Şef Arif Sadeçolak yönetiminde çalışmalarını tamamlayan Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 4 Şubat Salı günü saat: 20.30’da Devlet Tiyatro Salonunda Çorumluları  Anadolu’nun en güzel türküleriyle buluşturacak.

Anadolu’nun şairler, ozanlar, türküler diyarı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “içerisinde bu kadar yaşanmışlığı, hayatın acısını, tatlısını izah eden, şarkıya, türküye yansıtan zengin müzik kültürüne sahip olan millet azdır. Türküler bizim kültür değerlerimizi geleceğe taşıyan mirasımızdır. Bunun kıymetini bilmeliyiz, sahip çıkmalıyız. Biz de gerek şehrimizde yazılmış ve söylenmiş türküleri, gerekse Anadolu’nun diğer şehirlerine ait bizi biz yapan Türkülerimizi korumuz marifetiyle 4 Şubat akşamı hemşehrilerimizle  buluşturacağız. Bir anlamda bu toprakların sesi olan türkülerle gönüllere dokunacağız” dedi.

Başkan Aşgın, “gelin hep birlikte bizi biz yapan, gönüller arasında köprü kuran türkülerimize hep birlikte eşlik edelim” diyerek Türkü gecesine tüm Çorumluları davet etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ