Çorum Mercek Haber

Yardım tırları Elazığ’a ulaştı

Yardım tırları Elazığ’a ulaştı

Sungurlu Belediyesi’nin depremin yaralarını sarmak için destek amaçlı başlattığı kampanyayla toplanan yardımlar, Malatya’dan sonra Elazığ’a ulaştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerine teslim edilen ihtiyaç malzemeleri, depremzedelere dağıtılmaya başlandı.

Sungurlu Belediyesi ve vatandaşların desteğiyle toplanan yardım malzemeleri, 3 tıra yüklenerek, dün Belediye önünden dualarla uğurlanmıştı.

Yardım kampanyasının başladığı andan itibaren büyük bir özveriyle çalışan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, yardım tırlarıyla birlikte deprem bölgesine gitti.

Başkan Şahiner, beraberinde Başkan Yardımcısı Bahri Sezen ile birlikte ilk olarak Malatya’nın Doğanyol ilçesine bağlı köylere gitti. Köy muhtarlarıyla görüşen Başkan Şahiner, depremzede ailelere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bir tır dolusu yardım malzemesini Doğanyol ilçesine bırakan Başkan Şahiner, daha sonra 2 tırla birlikte Elazığ’a hareket etti. Kuru gıdadan, battaniyeye, kışlık giysiden ısıtıcılara kadar çeşitli yardım kolilerini taşıyan tırlar, akşam saatlerinde Elazığ il merkezine ulaştı. AFAD’ın belirlediği noktalara indirilen malzemeler depremzedelere dağıtılmaya başlandı.

BAKAN KURUM, SUNGURLU HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

Elazığ Merkez’de incelemelerde bulunan Başkan Abdulkadir Şahiner, şehir merkezinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile karşılaştı. Bakan Kurum, Sungurlu halkına toplanan yardımlardan dolayı teşekkür ve selamlarını iletti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ