Çorum Mercek Haber

Hırsızlık şebekesi çökertildi

Hırsızlık şebekesi çökertildi

Çorum’da kablo hırsızlığı büyük ve küçükbaş hayvan, iş makinası ve tarım aletleri başta olmak üzere çeşitli alet ve edevatları çalan hırsızlık şebekesi, jandarma ve polisin ortak operasyonu sonucu çökertildi.

Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre; Çorum İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde son zamanlarda meydana gelen “haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığı” olaylarındaki artış nedeniyle, bu olayların aydınlatılması, faillerinin tespiti ve yakalanması amacıyla oluşturulan özel ekip tarafından (İstihbarat Şube, İskilip İlçe Jandarma Komutanlığı, İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarmanın dedektifleri olan JASAT) yapılan uzun süreli çalışmalarda, il genelinde hırsızlık olaylarının yoğunlaştığı bölgeler tespit edilerek, PTS/KGYS, akaryakıt istasyonlarının güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi ile şüpheli 4 araç (araçların tamamı kiralık) tespit edildi.

JABS ve KEP/KAFES sisteminden faydalanılarak bu araçların yapılan takibi neticesinde 9 Ocak 2019 günü 5 şüpheli şahıs yakalandı. Şahısların hırsızlık olaylarında kullandıkları 1 adet demir testere, 1 adet 1 tonluk yük taşıyabilen calaska ve demir taşıma sistemi, 1 adet çekiç, 1 adet spiral metal kesme aleti, yedek ağızları ve takımı, 3 adet elmas anahtar, 1 adet İngiliz anahtarı, olay esnasında kullanılan çeşitli elbiseler adli arama sonucunda ele geçirildi. Çalınan malzemelerin Çorum il merkezindeki bir işyerine ve Ankara-Ostim’de bulunan bir yerine nakit para karşılığı satıldığı ve hırsızlık işlerinde genellikle kiralık araçların kullandığı tespit edildi.

7 FAİLİ MEÇHUL OLAY AYDINLATILDI

Çorum il merkezi ve İskilip ilçesinde; Jandarma bölgesinden 1 iş makinası ve tarım aracı hırsızlığı, 4 haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığı, 1 büyükbaş ve küçükbaş hayvan hırsızlığı olmak üzere toplam 6 olay, polis bölgesinden 1 haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığı olmak üzere, farklı tarihlerde işlenen 7 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı.

İskilip Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadelerinin ardından mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 2 şahıs tutuklanırken, 2 şahıs hakkında adli kontrol kararı verildi ve 1 şahıs ise ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığı olayları ile ilgili yapılan çalışmalarda daha önce de 4 Aralık 2019 tarihinde 6 şahıs yakalanmış ve 24 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılmıştı. Çalışmalara aralıksız devam edileceği açıklandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ