Çorum Mercek Haber

Ücretli park uygulaması yargıya taşınıyor

Ücretli park uygulaması yargıya taşınıyor

Çorum’da bazı cadde ve sokaklarda hayata geçirilmesi planlanan ücretli park uygulaması, Belediye Meclisi’nin toplantısında görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda CHP’liler hayır oyu kullanırken, gündem maddesi AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

CHP Grubu ise meclisten geçen uygulamayı yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

Çorum’da ücretli otopark uygulaması Belediye Meclisi’nde kabul edildi. İlk etapta Gazi Caddesi ve İnönü Caddesi’nde ücretli park uygulaması başlatılacak.

Daha önce uygulanan ancak daha sonra kaldırılan; Gazi, İnönü, Kerebigazi 1. Caddeler, Karakeçili Sokak ile Alaybey Sokak arası, Bahabey Caddesi ve İlhan Gürel Caddesi’nde park yasağı uygulaması caddelerin 10 yıla kadar kiraya verilmesi hususu Belediye Meclisi’nin gündemine tekrar getirildi.

“AMAÇ BİRİLERİNİ ZENGİN ETMEK Mİ?”

Toplantıda gündem maddesiyle ilgili CHP grubundan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özdel, söz aldı. Eski dönemlerde bu tür bir uygulamanın hayata geçirildiğini, tepkiler ve yaşanan olaylar nedeniyle kararın değiştirildiğini belirten Özdel, “Tartışmalı gündem maddesi ile amaçlanan nedir? Belediye yönetimi bu düzenleme ile ne amaçlamaktadır? Amaç trafik sorununu mu çözmek? Para kazanmak, belediyeye gelir elde etmek midir? Yoksa daha önce olduğu gibi buraları birilerine kiraya vermiş gibi gösterip birilerini zengin etmek midir?” sorularını sordu.

Özdel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

ÇEYREK ASIRDIR SORUN ÇÖZÜLEMİYOR

“Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün talebi ve Belediye Başkanının oluru ile gelen gündem maddesinde Gazi, İnönü, Kerebigazi 1. Caddeler, Karakeçili Sokak ile Alaybey Sokak arası, Bahabey Caddesi ve İlhan Gürel Caddesi’nde park yasağı kaldırılmış olup ücretli otopark olarak işletilmesi, 10 yıla kadar kiraya verilmesi şeklinde bir gündem maddesi bulunmaktadır. Bu gündem maddesi aslında sadece bu cadde esnafını değil tüm Çorum halkını ilgilendirmektedir. AK Partili belediye yönetimleri 26 yılda şehrin trafik ve park sorununu çözememiştir.

Şehri çeyrek asırdır yöneten bu anlayış şehrin tek ana arteri olan Gazi ve İnönü Caddelerine ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Yaptıkları kaldırım, orta refüj, yaya geçitleri ise bir başka kararsızlık ve tutarsızlık örneği sergilemiştir. Bu caddeler plastik palmiyelerden, lalelere çok uygulama görmüştür. Bu kararsızlık ve tutarsızlığın bir devamı da bu paralı otopark uygulaması olacaktır.

Tartışmalı gündem maddesi ile amaçlanan nedir? Belediye yönetimi bu düzenleme ile ne amaçlamaktadır? Amaç trafik sorununu mu çözmek? Para kazanmak, belediyeye gelir elde etmek midir? Yoksa daha önce olduğu gibi buraları birilerine kiraya vermiş gibi gösterip birilerini zengin etmek midir?

BAZILARI DAYAK BİLE YEDİ

Bilindiği gibi bu caddeler daha önce kiralandı, toplanan paraların nereye gittiği bile belli olmamış, savcılık dosyalarına konu olmuştur. Kimin çalıştırdığı, kimin para topladığı, kimin bu parayı Çorumspor adı altında cebe indirdiği bile tartışma konusu yapılmamıştır. Ben yaptım oldu mantığı ile yapılan tüm uygulamalar sonunda olan vatandaşa olmuştur. Bazı vatandaşların arabaları çekilmiş, bazı vatandaşlar kavga edip şehir eşkiyası gibi hareket eden görevlilerden dayak yemiştir. Bu hususta da birçok dava dosyası bulunmakta olup Çorum halkının hatırındadır.”

“AMACIMIZ TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEK”

Özdel’in sorularına yanıt veren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın belediye meclis toplantısında yaptığı açıklamada “Amacımız ana caddedeki trafik sorununu” çözmek dedi.  Aşgın parkmetre sisteminin uygulanacağını ve ilk 10 dakikalık parkın ücretiz olacağını söyledi.

AK PARTİLİLERİN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ

Ücretli park uygulaması kararına CHP’li meclis üyeleri ise karşı çıktı. Ücretli park uygulaması Ak Parti grubunun oyları ile kabul edildi.

CHP Grubu ise meclisten geçen uygulamayı yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ