Çorum Mercek Haber

“Hastane girişi yeniden planlanmalı”

“Hastane girişi yeniden planlanmalı”

CHP Belediye Meclis Üyesi Erkan Özbal, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerinin yanlış planlaması sonucunda sürekli trafik kazaları olduğunu belirterek, hasta giriş yerinin yeniden planlanması ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Belediye Meclisi Toplantısında gündem dışı söz alarak bir konuşma yapan Erkan Özbal, bazı konuların belediye meclisinden ek gündem maddesi adı altında apar-topar geçirilmesini eleştirdi.

Özbal, konuşmasında şu konulara değindi:

“Yeni yılda barış huruz diliyoruz ama dünyada ve özelliklede yakın coğrafyamızda bitmeyen bir savaş ve terör belası kol gezmektedir. Şahsım ve Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Yakın zamanda şehit olan vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tüm şehitlerimizin ruhu şaad, mekanı cennet olsun.

Bilindiği üzere Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerinin yanlış planlaması sonucunda sürekli trafik kazaları olmaktadır. Son olarak da geçtiğimiz haftalarda ölümlü trafik kazası gerçekleşti. Tüm uyarılara rağmen yanlış yere yapılan hastaneden geri dönüş olmadığı aşikar. Lakin en azından hasta giriş yerinin yeniden planlanması ve değiştirilmesi ivedilikle gerekmektedir. Hastane ana girişine aylar önce bir üst geçit yapılması için bir çalışma yapıldı. Temel atıldı. Ayak bağlantı civataları yerleştirildi. Fakat ne hikmetse temelin üzeri yeniden kapatılarak kaldırım haline dönüştürüldü. Ne düşünüldü, ne yapılmak istenildi bilemiyorum, ama temelin üstü yeniden kapatıldı. Şehir yönetiminde söz sahibi olanlar bu konu hakkında çalıştıklarını ifade etseler de çabaları laftan öteye maalesef geçemedi.

Bir başka konu ise son zamanlarda cadde ve sokaklarda park halinde bulunan, üzerinde satılık yazan araçları görmekteyiz. Bu durum vergi veren, geçimini araç alım satımından elde eden, istihdama katkı sağlayan galerici esnafımızı oldukça rahatsız etmektedir. Aynı zamanda haksız rekabet şartları oluştuğundan esnafımızın işleri zora girmektedir. Bu konu hakkında galerici esnafı ilgili yerlerden, belediyemizden ve zabıtamızdan yardım beklemektedir.

Belediyeyi yönetirken istişare yapacağız dediniz. Ama görünüyor ki durum böyle değil. Özellikle Çorum ve Belediyemiz için önemli konuları Belediye Meclisinde konuşmadan, tartışmadan bilgi vermeden ya da sadece Cumhuriyet Halk Partisi Grubuna bilgi vermeden, ek gündem maddeleri yoluyla kabul edenler etmeyenler mantığı ile meclisten geçirme yoluna başvuruyorsunuz. Bu doğru bir yöntem değildir.

Bu ek gündem maddelerinden birisi Mezbahanenin BELTAŞ’a devri konusu. Bu konu hakkında konuşmayacağım. Zaten konu yargıya tarafımızca intikal ettirildi.

Bu ek gündem maddelerinden birisi de; dikkatlerden kaçan ya da çok fazla dikkat edilmek istenilmeyen 892 ada 423 parsel, 4765 ada 2 parsel ve I 4766 ada 2 parsellerde bulunan belediyeye ait arsaların satış yetkisi kararı.

Sayın Başkan: Bu arsalar daha önce de meclisimizde görüşüldü ve uyarılarımız neticesinde o bölgenin heyelan bölgesi olduğu, bu parsellere yakın bölgelerde jeolojik bozuk alanların bulunduğu görülerek madde geri çekildi. Bu bölgeye yakın zamanda bir sanayi sitesi inşa edildi. İnşaat başlamadan önce buralarda sanayi sitesinin olamayacağı defalarca belirtildi. Zamanın yöneticileri ben yaparım olur diyerek sanayi sitesini inşa ettirdiler. Tıpkı araştırma hastanesinin yerinin yanlış olduğu gibi bu sitenin de yerinin yanlış olduğu yapıldıktan sonra gün yüzüne çıktı. O bölgelerde yollar uçtu, istinat duvarları yıkıldı. Heyelan ile oluşan topraklar işyerlerinin içine girdi. Ve esnafımız mağdur oldu. Lafı fazla uzatmadan heyelan bölgesinde bulunan bu parsellerin satışından vazgeçilmelidir. Özellikle 892 ada 423 parsel kendiliğinden ağaçlanmış olup çam ağaçları ile dolmuştur. Ağaç dikmede dünya rekoru olan Çorum kendi eli ile ağaçlanmış bölgeyi yok etmemelidir.

Sayın Başkan; her şey para değildir. Bu konu hakkında duyarlı davranacağınızı umuyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ