Çorum Mercek Haber

“Ekonomik kriz tavan yaptı, acil önlem alınmalı”

“Ekonomik kriz tavan yaptı, acil önlem alınmalı”

CHP Belediye Meclis Üyesi Şentürk Gülnaz, Çorum’da yaşanan intiharlar konusunda araştırma komisyonu kurulması gerektiğini belirterek, ekonomik bunalımın önlenmesi için de acil önlem alınmasını istedi.

Gülnaz, “Siyasi rant için dağıtılan, yanmayan kalorisi düşük, beleş kömürlerle Çorum’un tertemiz havası Soma’ya çevrildi. İnsanlar aç, muhtaç iken bu sosyal yardımlara nerelere ve kimlere gitmektedir? Yönetenler gerçek aç ve muhtacı tespit edemiyorsa demek ki sosyal yardım değil siyasal yardımlar yapılıyor” dedi.

Çorum Belediye Meclisi toplantısından ekonomik nedenlerden dolayı intihar ettiği iddia edilen Sibel Ünli hakkında çıkan haberler ve intihar vakaları gündeme geldi.

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Şentürk Gülnaz, “Ekonomik krizin tavan yaptığı şu günlerde intihar haberlerini alıyoruz. Aynı günde Çorum ilindeki iki hemşehrimiz intihar etti. Daha iki gün önce esnaf bir hemşerimiz daha intihar etti. Bakın intihar konusu insanların artık çıkış kapısı göremediği noktalardır. Ekonomik kriz insanları o kadar sarmalamış durumda ki bu sarmalın dışına çıkacak umut, çare ve ışık görememektedir. Daha iki gün evvel üniversite öğrencisi, gencecik bir fidan kıydı canına Sibel Ünli… Oysa ki biz ‘komşusu açken kendi tok yatan bizden değildir’ anlayışının ümmetiyiz. Doğalgaza ve elektriğe yapılan fahiş zamlardan sonra milletimiz doğalgazın şartellerini kapatmak durumunda kaldı. Ekonomik krizin ne denli tavan yaptığını doğalgazlı evde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden bir ana-oğul olayından anlamaktayız.

Siyasi rant için dağıtılan, yanmayan kalorisi düşük, beleş kömürlerle Çorum’un tertemiz havası Soma’ya çevrildi. İnsanlar aç, muhtaç iken bu sosyal yardımlara nerelere ve kimlere gitmektedir? Yönetenler gerçek aç ve muhtacı tespit edemiyorsa sosyal yardım değil siyasal yardımlar yapılıyor demektir.  Bu intihar konusunda meclisimizde bir araştırma komisyonu zaman kaybedilmeden kurulması gerekmektedir” dedi.

“SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRİLİYOR”

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, durumun ajite edildiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Haberi izlediğimiz zaman yüreğimiz burkuldu. Tüm kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Ama konu siyasi malzeme haline dönüştürülüyor. Ekonomik gerekçelerle doğrudan bağlantı yapıp iktidara doğrudan vurma aracına dönüştürülmesini de doğru bulmuyorum. Amerika ve İngiltere gibi ekonomisi iyi olan ülkelerde de intihar vakaları yüksek durumdadır.

Geçtiğimiz günlerde üniversiteli bir kızımız intihar etti. Basın ve belirli siyasi gruplar olayı ajite ettiler. Şöyle garibandı falan dediler. Ailesi açıklama yapmak zorunda kaldı. Daha kızının cenazesinin önünde açıklama yapmak zorunda kaldı. Asla böyle bir şey olmadığını, ekonomik durumlarının fevkalade olduğunu söyledi. Erkek kardeşi bir yandan ağlıyor, bir yandan da bu ajitasyonun yanlışlığını haykırıyor.

Bu tür vakalar olabilir. Bir kısmı ekonomik nedenlerden de psikolojik nedenlerle olabilir ama bunun bir siyasi malzeme yapılmasını doğru bulmuyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ