Çorum Mercek Haber

Belediye Meclisi tartışmalı geçti

Belediye Meclisi tartışmalı geçti

Çorum Belediye Meclisi’nin 2020 yılının ilk toplantısı bol tartışmalı geçti.

Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında toplanarak gündeme alınan maddeleri görüşüp karara bağladı.

Ağırlıklı olarak imar plan değişikliği, gayrimenkul trampa, takas ve tahsisi gibi konuların ele alındığı toplantıda bazı cadde, sokak ve ana arterlerin otopark olarak kiraya verilmesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yaptığı açılış konuşmasında tüm Çorum halkının ve belediye meclis üyelerinin yeni yılını kutlayarak, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve çabaları ile yerli otomobil üretimine başladığını, bunun ülkemiz açısından son derece önemli bir durum olduğunu, şimdi de sıranın yerli uçak üretiminde olduğunu vurguladı.

Libya teskeresi hakkında da görüşlerini açıklayan Aşgın, Türkiye’nin her zaman mazlum milletlerin yanında yer aldığını, Libya konusunun Türkiye açısından önemli olduğunu, oradaki zulme sessiz kalınamayacağını anlatarak Türk ordusuna başarılar diledi, yeni bir kahramanlık destanı yazılacağına yürekten inandığını dile getirdi.

Önümüzdeki günlerde kutlayacağımız Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası, Enerji Tasarrufu Haftası ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutlayan Aşgın, Koçhisar Barajı üzerine yerli ve milli bir yatırımla HES kurulacağını müjdeledi.

Gündem dışı konuşmalar bölümünde ise MHP Grup Başkanvekili Selim Güloğlu, CHP Belediye Meclis Üyeleri Erkan Özbal, Şüntürk Gülnaz ve CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz birer konuşma yaptı.

Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı Belediye Meclisi Toplantısında önemli kararlar alındı.

DENETİM KOMİSYONU YENİDEN BELİRLENDİ

Toplantıda ilk olarak 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25. maddesi gereğince Denetim Komisyonu Üyeleri yeniden belirlendi. Denetim Komisyonu’na AK Parti’den Namık Kemal Batman (32 oy), Kenan Özüyağlı (32 oy), Meryem Demir (32 oy), CHP’den Nazik Bulut (28 oy) ve Şentürk Gülnaz (28 oy) seçildi. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde 4 oy ise boş çıktı.

Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak 2020 yılında çalışacak sözleşmeli personelin ücreti belirlendi. Alınan karar gereği 66 sözleşmeli personel için belirlenen taban ücret üzerinden ödeme yapılacak. Belediye Başkanı Aşgın, kendi döneminde sözleşmeli personel almadıklarını, alınan personelin geçmiş dönemlerde işe başladığını belirtti.

Toplantıda ayrıca 2020 yılında zabıta ve itfaiye personeline fazla çalışma ücreti ödenmesi hususu görüşülerek kabul edildi.

AŞIK BORANİ PARKI HAYIRLI OLSUN

Belediye Meclisi Toplantısında; Çorum Merkez Sarimbey Köyünden Aşık Borani’nin (Halil Çimen) ismi bir parka verildi.

Kale Mahallesi Aydınlıkevler’de bulunan parkın ismi “Halk Ozanı Aşık Borani” parkı olarak adlandırıldı. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

BELEDİYE 24 MİLYONLUK BORÇTAN KURTULUYOR

Toplantıda ayrıca gayrimenkul satış, trampa ve takası konusu ele alındı. Belediyeye ait bir arsanın Sosyal Güvenlik Kurumu’na verilmesiyle birlikte belediyenin 24 milyonluk SGK borcundan kurtulacağı ifade edildi.

Toplantıda alınan kararla birlikte bir başka gayrimenkul ise İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

Fen İşleri Müdürlüğü yönetmeliğinde revize yapılması konusunun da görüşülerek kabul edildiği toplantıda daha sonra imarla ilgili konular değerlendirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ