Çorum Mercek Haber

‘Artık hesap veren değil, hesap soran bir Türkiye var’

‘Artık hesap veren değil, hesap soran bir Türkiye var’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Selim Güloğlu, “Artık hesap veren bir ülke değil, hesap soran bir Türkiye var” dedi.

Çorum Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Selim Güloğlu, 2019 yılında insanlığın aradığı sükunete kavuşamadığını dile getirerek, “2019 yılı bölgesel ve küresel denge arayışlarının yoğunlaştığı, gerilim ve kutuplaşmanın dinamiklerinin yaygınlaştığı, huzursuzluk ve ufunet dalgasının yükseldiği bir dönem olarak hafızalara kazınmıştır.  İnsanlık beklediği sulh ve sükunete 2019’da da ulaşamamıştır” dedi.

Türkiye’nin artık hesap veren değil hesap soran bir ülke konumuna geldiğini belirten Güloğlu, “Dünyanın her yerinde yine terör tarafından alınan masum canlar, kadın ve çocuk istismarları, hayvanlara yönelik gerçekleştirilen şiddet olayları devam etmiştir. Yeni yılda buna benzer olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. 2020’den geleceğe baktığımızda son derece umutluyuz, arzu doluyuz. Artık hesap veren bir ülke değil, hesap soran bir Türkiye vardır” ifadelerini kullandı.

Güloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Arayan değil, aranan; çekilen değil çevik bir iradeyle ileriye atılan; korkan değil kahramanca duran, ya istiklal ya ölüm, ya beka ya da bela diyen bir seviyeye tırmanan bir ülke ortadadır. Ayrıca Yeni yılda belediyemizle birlikte yapacağımız hizmetlerle önce Çorumlu hemşerilerimize genelde de bütün Türk milletine hayırlı ve güzel hizmetler yapmanın şerefine nail olmayı temenni ederim. Yeni yıllar bizlere geçmişte yapılan hatalardan eksikliklerden ders çıkarma fırsatı sunan bir zaman olsun. Bu duygu ve düşüncelerle aziz vatandaşlarımın, Türk-İslam âleminin, mazlum milletlerin, tüm insanlığın Yeni Yılını can-ı gönülden tebrik ediyor, sağlık, selamet, esenlik ve daimi mutluluklar diliyorum.”

GAZETECİLERİ UNUTMADI

Güloğlu, “Aynı zamanda yaklaşmakta olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi için mesai kavram, gözetmeksizin her şartta görevinin peşinde koşan, başta yerel basınımızda görev yapan gazeteciler olmak üzere hakikatin ve tarafsızlığından ödün vermeden bizleri aydınlatmaya çalışan mesleği uğruna baskı ve dayatmalara aldırmadan özgürce yayınlar yapan tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ