Çorum Mercek Haber

Türkiye, Çorum’da yaşanan intiharları konuşuyor

Türkiye, Çorum’da yaşanan intiharları konuşuyor

Çorum Bahçelievler Mahallesi’nde 2 saat arayla iki gencin intihar etmesi, Çorum ve ülke genelinde derin üzüntüyle karşılandı.

Yerel ve ulusal basın kuruluşları aracılığıyla duyurulan intihar vakaları, işsizliğin, ekonomik krizin geldiği noktayı bir kez daha tartışmaya açtı.

KIZIM SENİ ÇOK SEVİYORUM NOTU

İntihar olayları Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 29 yaşındaki Gökhan Temur geride ‘Kızım seni çok seviyorum. Beni affet’ yazılı bir not bırakarak yaşamına son verirken, yaklaşık 2 saat sonra aynı mahallede 32 yaşındaki Oktay Alıcı isimli genç de aynı şekilde intihar etti.

Durumun ihbar edilmesiyle olay yerlerine çok sayıda polis ve 112 ekibi sevk edildi. Yapılan incelemede her iki gencinde hayatlarını kaybettiği belirlenirken cenazeler otopsi için Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı. Gençlerin yaşadıkları ekonomik sorunlar nedeniyle intihar ettiği öğrenilirken her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BİRİSİ ÜÇKÖY’DE, DİĞERİ ÇANAKÇI’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Gökhan Temur, Çorum Merkez Üçköy’de, Oktay Alıcı ise Çanakçı Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Birbirinden bağımsız olarak yaşanan her iki intihar olayının da sebebinin ekonomik sıkıntı olduğu öğrenildi.

İntihar olayları ile ilgili olarak hiçbir resmi kurumdan ve iktidar partisi yöneticilerinden açıklama yapılmadı.

Yaşanan olaylar Çorum’da ekonomik bunalımın geldiği noktayı göstermesi açısından çarpıcı bir durum.

Fabrikaların, işyerlerinin kapandığı, işsizliğin doruk noktaya ulaştığı, gençlerin yana – döne iş aradığı, esnafın ayakta kalabilmek için çıkış aradığı Çorum’da ekonomi alarm veriyor.

Valisiyle, milletvekiliyle, siyasi partilerin il başkanlarıyla, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, meslek örgütleriyle acilen bir araya gelinmesi ve ekonomik darboğaza karşı önlem alınması kaçınılmaz oldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ