Çorum Mercek Haber

“Bu vebalin altından kalkamazsınız”

“Bu vebalin altından kalkamazsınız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, son yıllarda yaşanan ekonomik kriz ve işsizlik sebebiyle birçok ailenin perişan duruma düştüğünü belirterek, ülkemizde ve Çorum’da sık sık yaşanan intihar vakalarının da ekonomik bunalımdan kaynaklandığını açıkladı.

İktidar partisini sert dille eleştiren Tüfekçi, “bu vebalin altından kalkamazsınız” dedi.

Dün akşam saatlerinde Çorum’da Bahçelievler Mahallesi’nde ard arda yaşanan iki ayrı intihar olayını değerlendiren CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, “Çorum’da iki saat arayla, aynı mahallede iki ayrı gencimiz, hayatının baharında yaşamına son vermiştir. Geçim sıkıntısı ve işsizlik nedeniyle bunalıma giren gençlerimiz, intihar yolunu tercih etmiş, geride gözü yaşlı anne-baba, eş ve çocuk bırakmıştır. Bu intiharların sebebi apaçık ekonomik krizden kaynaklanmaktadır. Ülkemizin çeşitli illerinde ve Çorum’da yaşanan intihar olayları toplumu gerginliğe sevk etmiş ve derin üzüntü yaratmıştır” ifadesini kullandı.

ACI GERÇEK: İNSANLARIMIZ AÇ…

İntihar eden bir gencin eşi ile yapılan görüşmede; eşinin uzun süredir işsiz olduğunu ve maddi sıkıntılarının bulunduğunu, evde yiyecek yemeklerinin olmadığı için babasının evine gittiğini, dün de çocuğunun eşyalarını almak için babası ile tekrar evine geldiklerini, eşinin kapıyı açmaması üzerine anahtar ile içeri girdiklerini ve eşini asılı halde bulduklarını söylediğini hatırlatan Tüfekçi, bu vahim ve içleracısı durumun toplumun acı gerçeği olduğunun altını çizdi.

“SARAY HARCAMALARINI YATIRIMA, İSTİHDAMA YÖNLENDİRİN”

Hükümetin artık saray harcamalarını sonlandırarak, kaynakları çar-çur etmeyi, birilerine rant sağlamayı bırakarak tamamen yatırıma, üretime, istihdama odaklanması gerektiğini vurgulayan Tüfekçi, acil önlem alınmaması halinde krizin daha da derinleşmesinden korktuklarını ifade etti.

“Bu olayın sorumlusu ülkeyi yöneten ve karar mercii olan herkestir. Ben dahil hepimiz suçluyuz. Cumhurbaşkanından, bakanlara, milletvekillerinden valiye, bürokratından siyasi parti yöneticilerine kadar herkes bu olayın yaşanmasında pay sahibidir” diyen Tüfekçi, artık ekonomik krizi sonlandırmak için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi.

“ACİL ÖNLEM ALINMAZSA İŞSİZLİK VE KRİZ DERİNLEŞİR”

CHP’nin hiçbir çocuğun, hiç kimsenin yatağa aç girmemesi için mücadele içinde olduğunun altını çizen Tüfekçi, “öyle bir ekonomik düzen kurmalıyız ki kimse aç kalmamalı. Herkesin severek yaptığı bir işi olmalı. Kimsenin elektriği, doğalgazı, suyu borcundan dolayı kesilmemeli. İcralık vatandaşlarımız düştükleri perişan durumdan kurtarılmalı. Herkesin huzur ve mutluluk içerisinde yaşayabileceği, hayatına sürdürebileceği, şiddet ve savaşın yerini barışın aldığı bir düzen kurmalıyız” diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizliğiyle karşı karşıya olduklarını, bunun arkasının geleceğini, daha yüz binlerce kişinin işinden olacağını savunan Tüfekçi, Türkiye’nin üretimden koparıldığı için işsizliğin patlak verdiğini ileri sürdü.

Tüfekçi, ekonomik krize karşı acil önlem alınması çağrısında bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ