Çorum Mercek Haber

“Bu şehri yönetenler neyi bekliyor?”

“Bu şehri yönetenler neyi bekliyor?”

Çorum’da yaşanan intihar vakaları, kamuoyunu derin bir üzüntü ve endişeye sevk etti.

Ekonomik sebeplerden dolayı genç yaşta canına kıyan insanlar, şehri yönetenleri bir türlü harekete geçiremiyor.

CHP Çorum Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, son 3 yıl içerisinde Çorum’da yaşanan intihar vakalarını analiz ederek, bu acı tabloya acilen son verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Valisiyle, milletvekiliyle, belediye başkanıyla, siyasi partileriyle Çorum’u yöneten tüm unsurların bir araya gelerek bir komisyon kurmasını, yaşanan intiharların sebeplerini ortaya koymalarını, gereken önlemlerin de acilen alınmasını talep eden Yılmaz, dün akşam Bahçelievler Mahallesi’nde 2 saat arayla iki gencin intihar etmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu ifade etti.

Tuncay Yılmaz, yaptığı açıklamada; “Daha önce bir kere daha intiharlar konusunda çağrıda bulunmuştuk. Ne yazık ki şehri yönetenler dikkate almadı. Sadece ve sadece CHP öneride bulunuyor diye kafalarını kuma sokup görmemezlikten geldiler. Beyler bu tablonun sorumlusu sizsiniz. Kendiniz ve yakın, yandaşlarınızla fil dişi kulelerde yaşıyorsunuz. Ama toplumu felakete sürüklüyorsunuz. Gelin tüm şehri yöneten unsurlar olarak bir komisyon kurup bu konuya ciddi anlamda el atalım. Yoksa bunun vebalini ödeyemezsiniz” ifadesini kullandı.

Yılmaz ayrıca son 3 yıl içinde onlarca intihar olayı yaşandığını hatırlatarak, intihar vakalarının analizini yaptı.

İntihar vakalarının genel olarak ekonomik sebeplerden kaynaklandığına dikkati çeken Yılmaz, evine ekmek götüremeyen, iş bulamayan, borçlarını ödeyemeyen kişilerin intihar yolunu seçenek olarak gördüğünü, bu acı tablonun toplumun geleceği adına ürkütücü olduğunu, zaman kaybetmeden gereken önlemlerin alınması gerektiğini açıkladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ