Çorum Mercek Haber

“Yerli malı, yerli istihdam…”

“Yerli malı, yerli istihdam…”

Türk-İş Çorum İl Temsilcisi ve Şeker-İş Şube Başkanı Sefer Kahraman, yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın yurtseverlik gereği olduğunu belirterek, ülkemizin kalkınması için yerli malına önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası (Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası) nedeniyle bir açıklama yapan Kahraman, “yerli malı, Türk’ün malı, her Türk onu kullanmalı” sözünü hatırlattı.

Sefer Kahraman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Birinci Dünya Savaşı ve sonrası Kurtuluş Savaşında ülkemizde  bütün kaynaklar tükenme noktasına gelmişti, genç cumhuriyetimiz ekonomik olarak zor günlerden geçiyordu. Sanayi kuruluşları yok, tarıma elverişli arazilerin çok az bir kısmı ekilebiliyor, üstelik, buralarda tarım yapacak köylü gençlerimizi savaşlarda kaybetmiştik, Ülkede bir çok ürünün dışarıdan temini söz konusu idi. Atatürk ve arkadaşları buna çözüm arayarak, kalkınma harekatını başlatarak ilk olarak ekonomik ve yerli sanayi hamlesiyle ilk yerli üretimin gerçekleşmesine başlamıştır.

Sümerbanklar, Sekalar, Şeker Fabrikaları, Demirçelik vb hamleler peşpeşe gelmiştir. Yıllardır satmakla bitiremediğimiz bu güzide kuruluşların o günlerde halktan yumurta toplanarak temelleri atılmıştır.

Hayatımızda her gün kullandığımız eşya, araç ve gereçlerin bazıları başka ülkelerden gelmektedir. Bu ürünler için o ülkelere döviz ödeyerek, bu ülkelerin sermayesine katkı sağlayarak o ülkenin insanlarının istihdamını artırmış oluyoruz, hâlbuki bu ürünleri yerli olarak kendi ülkemizden temin edersek bu paralar kendi ülkemizde kalacak ve kendi insanlarımızın istihdamını sağlamış olacağız. Aynı zamanda döviz (para) ülkemizde kalacak, yeni iş yerlerinin açılmasını, yeni insanların çalışmasını, ülkemizin de kalkınmasını sağlamış olacağız.

Bunun için de yerli malı her zaman tercihiniz olmalıdır.

Yerli malı, okullarımızda öğrencilerimize ve halkımıza iyi anlatılmalıdır.

Ayrıca bu etkinliklerin diğer bir anlamı da tutumlu olmayı, tasarruflu olmayı, yerli kullanmayı özendirmek ve bilinçli bir yurtsever olmayı sağlamaktır.

Tutumlu olmayı anlatan sözlerle açıklamamızı bitirelim: 

Ak akçe kara gün içindir.

Sakla samanı, gelir zamanı.

Ayağını yorganına göre uzat.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ