Çorum Mercek Haber

“Olaya derhal müdahale edildi”

“Olaya derhal müdahale edildi”

Çorumgaz, Osmancık’ta meydana gelen ve 103 öğrencinin zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırıldığı olay ile ilgili açıklama yaptı.

“Olayın şirketimiz çağrı merkezine iletilmesi ile acil ekibimiz derhal olay yerine intikal ederek doğal gaz akışını kesmiş ve atık gazın oluşmasını engellemiştir” diyen Çorumgaz yetkilileri, vakaya savcılığın el koyduğunu, kesin sebebin savcılık soruşturması sonucunda belirlenmiş olacağını, yaşanan olay nedeniyle şirket adına üzüntülerini bildirerek, tüm öğrencilere acil şifalar bildirdiklerini ifade etti.

Çorumgaz tarafından olayla ilgili yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

“12/12/2019 tarihinde saat 05.40 sularında Osmancık ilçesinde bulunan Ömer Derindere Fen Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonunda kalan 103 öğrencimiz zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştır. Olayın şirketimiz çağrı merkezine iletilmesi ile acil ekibimiz derhal olay yerine intikal ederek doğal gaz akışını kesmiş ve atık gazın oluşmasını engellemiştir.

Yapılan ilk tespitte binanın ısınmasını sağlayan ve kaskad sistem olarak isimlendirilen cihazlardan birine ait bacanın dış ünitesinin harici bir müdahale sonucunda cihaz çıkışından ayrıldığı ve çalışmaya devam eden cihazın atık gazının kazan dairesine dolduğu sonrasında da kazan dairesi kapısı ve alt havalandırma boşluğundan öğrenci yatakhanelerine yayıldığı değerlendirilmiştir.

Vakaya savcılığımız el koymuş olup kesin sebep savcılık soruşturması sonucunda belirlenmiş olacaktır.

Yaşanan olay nedeniyle şirketimiz adına üzüntülerimizi bildirir, tüm öğrencilerimize acil şifalar dileriz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ