Çorum Mercek Haber

103 öğrenci zehirlendi

103 öğrenci zehirlendi

Çorum’un Osmancık ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda 103 öğrenci karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Zehirlenen öğrenciler Çorum ve Osmancık’taki hastanelerde tedavi altına alındı.

Olayın duyulması üzerine Vali Mustafa Çiftçi Osmancık Devlet Hastanesi’ne giderek öğrencileri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı ve Milli Eğitim Müdür Yardımcıları da Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek burada tedavi altına alınan öğrenciler hakkında bilgi aldı.

Kız öğrenci yurdunda doğalgaz bacasının yerinden çıkması nedeniyle içeri sızan karbonmonoksit gazından 103 öğrenci etkilendiği, 5 öğrencinin ise yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Vali Çiftçi ve beraberindekiler daha sonra yurda giderek, öğrencilerin zehirlenmelerine neden olan doğalgaz bacasını da yerinde inceledi.

Çorum Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Osmancık ilçemiz Yeni Mah. Zonguldak Sokakta bulunan ve 104 öğrencinin kaldığı Ömer Derindere Fen Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonunda kalan öğrencilerimiz bu sabah saat 05.40 sularında doğalgaz bacasının yerinden çıkması nedeniyle içeri sızan karbonmonoksit gazından etkilenmişlerdir.

Şuan itibariyle öğrencilerin hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Tüm öğrencilerimizin ilçemiz Devlet Hastanesine sevkleri sağlanmıştır.  Hastaneye sevk edilen öğrencilerin yapılan ilk muayenelerinde kanlarında karbonmonoksit değerlerinin yüksek çıktığı tespit edilmiş olup, 103 öğrencimiz ilçemizde yapılacak ilk müdahale sonrasında gerekli görülmeleri durumunda ilimize sevk edilecektir.

Pansiyonda kalan öğrencilerimizin hastaneye sevkleri 112 sağlık görevlilerince yapılmış olup, an itibariyle 20 öğrencimizin ilimize sevki gerçekleştirilmiştir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ