Çorum Mercek Haber

Engel tanımayan girişimci

Engel tanımayan girişimci

İş-Kur’un  kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik proje destekleri kapsamında engelinin hayatına engel olmasına müsaade etmeyen, cesareti ve kararlılığıyla engelli bireylere örnek olan Hülya Kalelioğlu tarafından Ulukavak Mahallesi Mavral Sokak’ta Hülya’m Home AVM açıldı.

İş-Kur’un engelli ve eski hükümlülere yönelik destekleri kapsamında işyeri kurma hayalini gerçekleştirmek isteyen % 46  engelli kadın girişimci Hülya Kalelioğlu tarafından İş-Kur’a sunulan proje onaylanarak faaliyete geçti.

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, İş-Kur İl Müdürü Ali Şahan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar’ın katıldığı açılış sonrası Hülya Kalelioğlu şu açıklamalarda bulundu:

“Bedensel engellerin hayalleri gerçekleştirmeye engel olmadığının bilinci ve inancıyla hayallerimin peşinden gittim ve bu yolculuğumda proje desteği ile İş-Kur, manevi desteğiyle de yol arkadaşım değerli eşim Gökhan Kalelioğlu’nun desteğiyle hayallerimi gerçekleştirdim, desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

Hülya’m Home hem bir kadın girişimi hem de engel tanımayan bir girişim olması dolayısıyla Çorum’umuzda ilk ve tek girişim örneği.  3 Aralık Dünya Engelliler Gününü geride bıraktığımız bu günlerde engelli bireylerin istedikten sonra aşamayacağı engel olmadığının, destek olunduktan sonra yapamayacağı hiçbir şey olmadığının örneği olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ederim.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ