Çorum Mercek Haber

Hattuşa Kazı Başkanı Schachner’e ödül

Hattuşa Kazı Başkanı Schachner’e ödül

Boğazkale Hattuşa Kazı Başkanı Andreas Schachner’in, Olağanüstü Bilimsel Sonuçlar (SAF Research Award) ödülüne layık görüldüğü açıklandı.

Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleri çerçevesinde Çorum Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile koordineli yürütülen Hattuşa kazısının, Çin Halk Cumhuriyeti Bilimler Akademisine bağlı “Shanghai Archaeology Forum”u tarafından iki senede bir verilen “SAF Research Award”a laik görüldüğü bildirildi.

Kazı Başkanı Andreas Schacher, ödülünü 13-18 Aralık 2019 tarihleri arasında katılacağı bir törende Çin´in Shanghai kentinde alacak.

Shanghai Arkeoloji Forumu’nun 2013 yılında Çin Halk Cumhuriyet´in Bilimler Akademisi bünyesinde kurulan dünya çapında araştırmaları destekleyen ve dünya arkeoloji mirasını korumayı ve değerlendirmeyi çalışan bir kuruluş olduğuna dikkat çekildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler yer alıyor:

“Shanghai Arkeoloji Forum’u 2013 yılında Çin Halk Cumhuriyet´in Bilimler Akademisi bünyesinde kurulan dünya çapında araştırmaları destekleyen ve dünya arkeoloji mirasını korumayı ve değerlendirmeyi çalışan bir kuruluştur. SAF ödülleriyle, günümüz ve geleceğe ışık tutan yeni bilgi üreten, yenilikçi metotlar kullanan olağanüstü başarılı araştırmalar yürüten bireyler ve kurumlar ödüllendirilmektedir. Ödüllerin amacı, arkeolojik araştırmaların yenilikçiliği ile toplumsal farkındalığı sağlamak;arkeoloji, kültür varlıklarının korunmasını yönünde uluslararası ortak çalışmaları desteklemektir. SAF ödülleri iki kategoride verilmektedir:

– Olağanüstü Öneme Sahip Olan Arazi Çalışmalar (FieldDiscoveryAward)

– Olağanüstü Bilimsel Sonuçlar (ResearchAward). Her iki kategoride en fazla 10’ar ödül verilmektedir. Ödüller için adaylar, iki senede bir en yüksek uluslararası bilim standartlarına göre uluslararası bir komite tarafından tarafsız belirlenmektedir.

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Hititlerin Başkenti “Hattuşa” kazıları ile bilim dünyasına her yıl yeni bilgiler sunan Boğazköy Kazı Başkanı Andreas Schacherve kazı ekibini başarılı çalışmalarından dolayı kutlarız.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ