Çorum Mercek Haber

Çorum Milletvekillerine ‘örnek’ olsun

Çorum Milletvekillerine ‘örnek’ olsun

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Çorum havaalanı ve demiryolu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ye önerge sundu.

Milletvekili Sunat’ın Çorumlu olmamasına rağmen Çorum’un hakkını savunması taktirle karşılandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a, “Çorum havalimanı ne zaman bitirilecektir?”, “Çorum demiryolu hattının yapımına ne zaman başlanacaktır?” sorularını yönelten Sunat, önergesinde şunları söyledi:

“Çorum ilimizin nüfusu 528 bin. Yıllık ihracatı ise 894 milyon dolardır. Bölgede bulunan Yozgat, Kırıkkale, Sinop, Amasya, Kastamonu ve Çankırı illerinden gerek nüfus gerekse sanayi olarak daha büyük olmasına rağmen diğer illere yapılan havalimanı ve demiryolu yatırımları Çorum’a yapılmamıştır.

Çorum havalimanının 1996 yılında ihalesi yapılmış ve 2005 yılında iş bitiminin gerçekleşeceği belirtilmiştir. Yapılan incelemeler neticesinde fiziki gerçekleşmenin sadece % 15 civarında olduğu görülmektedir. Çorum halkı yıllardır verilen sözlerin tutulmasını ve Çorum havalimanının şehre kazandırılmasını beklemektedir.

Çorum halkının yıllardır mağdur olduğu bir diğer konu ise hala şehirde bir demiryolu hattının bulunmamasıdır. Özellikle ürünlerin nakledilmesi ve dünya pazarındaki rekabette kentin gücünün arttırılması için bir an önce şehre demiryolu hattı kazandırılmalıdır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mert mert dedi ki:

    🙂 sadece gülerek okuyor vatandaş. Yapacak yorum , yazacak birşey bulamadım gerçekten içler acısı bu duruma

BİR YORUM YAZ