Çorum Mercek Haber

Bakan Kurum’dan ses getirecek projeler

Bakan Kurum’dan ses getirecek projeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çorum’a bazı müjdelerle geldi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çorum’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çorum’a müjde üstüne müjde verdi.

AKINCI KIŞLASI’NDA YENİ ÇORUM PROJESİ

Bakan Kurum, yaptığı ziyaretlerin ardından Valilik binasında basın toplantısı düzenledi. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Akıncı Kışlasının bulunduğu 1 milyon metrekarelik alanda ‘Yeni Çorum Projesi’ni gerçekleştireceklerini söyledi.

Akıncı Kışlası yerinin, konut, ticarethane, kamu binaları ve millet bahçesinin bulunduğu bir alan haline getirileceğini dile getiren Kurum, “Burada az katlı binalar yapılacak. Türkiye’ye örnek bir proje ile Çorum’a büyük kazanım sağlayacak” dedi.

VALİLİK EK BİNASI YIKILACAK

Gazi Caddesi’ndeki Valilik Ek Hizmet binasının da yıkılacağını açıklayan Bakan Kurum, bu alanın Kadeş Barış Meydanı ile birleştirileceğini söyledi.

ESKİ STAT MİLLET BAHÇESİ OLUYOR

Bakan Kurum, merakla beklenen eski stadyum yeriyle ilgili de müjdeli haberler verdi. Eski stadyumu belediyeden arsa karşılığında alacaklarını açıklayan Bakan Kurum “56 bin metrekarelik alan millet bahçesi haline getirilecek.  Ayrıca bu alana bin kişilik kongre ve konferans salonu yapılacak” dedi.

KALE ÇEVRESİNE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bakan Kurum, Çorum Kalesi ve çevresinde Kentsel Dönüşüm uygulanacaklarını da açıkladı. Kurum, kalenin tarihi dokusuna zarar vermeden, bu bölgeye 500 yeni konutun inşa edileceğini bildirdi.

ARASTA RESTORE EDİLECEK, BELEDİYE HİZMET BİNASI YIKILACAK

Bakan Murat Kurum’un açıkladığı en önemli konulardan biri ise arasta projesiyle ilgili oldu. Arasta sağlıklaştırma projesi kapsamında tarihi dokuyu ön plana çıkarılarak, yeni düzenlemeler yapılacağını belirten Bakan Kurum, “Yaklaşık 17 milyon liralık bir projeyi gerçekleştireceğiz” dedi.

Aynı projenin devamında Gazi Caddesindeki belediye hizmet binasının da yıkılacağını da açıklayan Kurum, “Çorum’un 7 bin yıllık tarihine yakışır bir şehir meydanı en kısa zamanda kazandırmak istiyoruz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ