Çorum Mercek Haber

MÜSİAD’ın yeni hizmet binasına görkemli açılış

MÜSİAD’ın yeni hizmet binasına görkemli açılış

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi’nin yeni hizmet binası törenle açıldı.

Ulukavak Mahallesi Garantievler 13. Sokak’ta bulunan iki katlı hizmet binasının açılışı siyaseti, bürokrasiyi ve iş dünyasını bir araya getirdi. Açılışta birlik ve beraberlik mesajları verilirken, güçlü Çorum ekonomisi önemle vurgulandı.

Törene; Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, CHP Milletvekili Tufan Köse, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Levent Can, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İl Müftüsü Muharrem Biçer, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

“AMACIMIZ, ÇORUM SANAYİSİNE, İŞ DÜNYASINA VE TİCARET HAYATINA KATKI SUNMAK”

Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan törende açılış konuşmasını MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Orhan Coşkun, yaptı. MÜSİAD olarak amaçlarının Çorum sanayisi, iş dünyası ve ticaret hayatına katkı sunmak olduğunu belirten Coşkun, “Bundan 29 yıl önce 12 iş adamı tarafından İstanbul’da küçük bir büroda kurulan MÜSİAD, Allah’ın izni ve yardımıyla, bize güç veren 11 bin üyemizin yardımı ve desteğiyle 81 ilde, yurt dışında 100’ü aşkın ülkede toplam 208 noktada temsil edilmektedir. İlimizde 2013 yılının Aralık ayında faaliyete başlayan şubemiz, o tarihten itibaren Çorum iş dünyasına hizmet etmeye devam etmektedir. 80’i aşkın genç ve dinamik üyelerimiz ve üye işletmelerimiz, ilimizde yaklaşık 5 bin kişiyi istihdam etmektedir. Yaptığımız çalışmaların temel amacı Çorum sanayisi, iş dünyasına ve ticaret hayatına katkı sunmak, Çorum’u sanayi, ticaret ve istihdam açısından ülkemizde en üst sıralara taşımaktır. İlimizi sosyo-ekonomik bakımdan ileriye taşıyacak çözüm önerilerini gerek yerelde gerekse ulusal bazda gerekli mercilere iletmek, toplumumuzun en üst seviyeleriyle ilişki kurup ilimizdeki birlik ve beraberlik ortamına katkıda bulunmak bir diğer amacımızdır” diye konuştu.

“MÜSİAD, BÖLGESEL KALKINMAYA BÜYÜK DESTEK VERİYOR”

Daha sonra kürsüye gelen MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Levent Can da MÜSİAD’ın her geçen büyüyerek Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmesi için itici güç olmayı hedeflediğini söyledi.

Can, “MÜSİAD, güçlü teşkilat ağı, üyeleri ve dostları arasındaki kıymetli bağ ile dünyadaki güçlü ve etkin bir sermaye platformudur. MÜSİAD’ın bu bağı sayesinde topladığı veriler ve bu verileri işleme kabiliyeti sahadaki gücünün en büyük göstergelerinden birisidir. MÜSİAD, bütüncül kalkınmayı sağlayabilmenin önemli koşullarından birisi olan bölgesel kalkınma için kilit noktadadır. Bizler dünyanın her yerinde faaliyet alanlarımızı genişletiyor, diğer yandan ülkemizde güçlü bir ağ örerek her şehrimize ulaşıyoruz. Genelin yanında yerel sorunları da tespit ederek çözüm önerileri getiriyoruz. MÜSİAD, diğer STK’lardan farklı olarak bölgesel kalkınmaya büyük katkı sunuyor. Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alma hedefinde büyük bir itici güç oluşturmaya çalışıyoruz. Biz ülkesine, devletine, milletine bağlı iş insanları olarak bu hedefte elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız. Bizler ülkemizin içinde bulunduğu durumun da farkındayız. Önümüzdeki zorlu süreci doğru okuyor ve analiz ediyoruz. İş insanları olarak bu süreci nasıl atlatacağımızı iyi tahlil ediyoruz. Cesur olacağız, yatırımdan ve ticari faaliyetlerimizi çeşitlendirmekten korkmayacağız. Bunları 312 noktada varlık gösteren bir STK olarak ulaştığımız gerçek verilere dayanarak söylüyoruz” diye konuştu.

“ÇORUM SANAYİSİ HER GEÇEN YIL BÜYÜYOR”

Çorum’un sanayisinin Türkiye için büyük önem arz ettiğini belirten Levent Can, “Çorum’a baktığımızda önemli bir sanayi görüyoruz. Rakamsal verilere baktığımızda Çorum, 2018 yılında önceki yıla yüzde 101’lik bir artış göstererek toplam 346 milyon TL’lik ihracata ulaşmıştır. Türkiye’nin en çok ihracat yapan 27. ili pozisyonundadır. Yıllar içinde gösterdiği performans artışıyla dikkati çekmektedir. 2002 yılında yalnızca 26 milyon dolar ihracat yapan şehir, bugün bu rakamın 13 katı ihracat gerçekleştirmekte ve 140 ülkeye hizmet ve ihracat yapmaktadır. Çorum’un göstermiş olduğu yukarı yönlü gelişimi elbirliğiyle daha ileriye taşıyacağız. MÜSİAD olarak bu noktada üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız” dedi.

“MÜSİAD İLE GURUR DUYUYORUZ”

MÜSİAD ile gurur duyduklarını kaydeden Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise “MÜSİAD çok güzel kurumlarımızdan birisi. Yönü bu ülkenin değerleriyle beraber ülkenin kalkınması olan bir kuruluşumuz. Bu nedenle MÜSİAD’ın bizim için çok özel bir yeri var. Buraya biz misafir olarak gelmiyoruz. Biz MÜSİAD’ta kendimizi ev sahibi olarak görüyoruz. Çünkü MÜSİAD’taki üyelerin tamamını tanıyorum ve tamamının ortak özelliği bayrağına bağlı, milletine bağlı, bu toprakların değerlerine bağlı olan bir kuruluş. Biz MÜSİAD ile yerelde de genelde de gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“İSTİHDAMA, YATIRIMA, CARİ AÇIĞA KATKISI BÜYÜK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Tufan Köse de MÜSİAD’ın istihdam oluşturan, sanayiye yatırım yapan, teknolojiye yatırım yapan bir kuruluş olduğunu ve istihdama, yatırıma, cari açığa büyük katkılar yaptığını dile getirerek, “1 milyar dolar üzerinde Çorum’da ihracat var. Çorum’da böyle ise Anadolu’nun diğer yerlerinde de aynı şeyler vardır. MÜSİAD’ın istihdama, yatırıma katkısı büyük, cari açığa faydası büyük. Dileriz ki MÜSİAD’ın Çorum’un eğitim, sosyal hayatına da katkıları olsun. Oluyordur daha da artsın. Çünkü iş dünyasına düşen en önemli görevlerden birisi de toplumun aydınlanmasını, bilinçlendirmesini sağlamaktır” diye konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Ülkelerin ekonomik bağımsızlığı olmadan gerçek bağımsızlığa kavuşamayacağını hatırlatan Milletvekili Erol Kavuncu, “Dünya coğrafyasında önemli başarıla imza atmış ecdadımız, günümüze kadar Türkiye’de önemli hizmetler gerçekleştirdi. Ekonomik bağımsızlık anlamında Türkiye’nin her tarafında yapılanlar ortadadır. Birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“MÜSİAD, GÜCÜN YANINDA DEĞİL HAKKIN VE ADALETİN YANINDA DURDU”

Milletvekili Oğuzhan Kaya ise “MÜSİAD’ın ekonomiye, istihdama kazandırdıkları yanında demokratik duruşuyla, yerli ve milli insanlara sahip çıkışıyla da dik bir duruşu var. 28 Şubat’ta, 2007’deki e-muhtırada, 2008’deki AK Parti kapatma davasında, 2010 referandumunda, 18 Nisan referandumunda ve 15 Temmuz’da MÜSİAD’ın üyelerinin yaptığı milli ve manevi davranışlar takdire şayandır. Onlar gücün yanında değil hakkın ve adaletin yanında durmuşlardır” şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Vali Mustafa Çiftçi de yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek, “MÜSİAD büyüdü, serpildi, bugünlere geldi. 1 milyon 600 bin istihdam sağlıyor. Bu çok büyük rakam. 60 bin işyerini temsil ediyor. Çok iyi noktalara geldi. İnşallah daha da iyi noktalara gelir” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muharrem Biçer dua etti. Ardından hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılış töreni, kokteyl ile devam etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ