Çorum Mercek Haber

CHP delege seçimlerine itiraz

CHP delege seçimlerine itiraz

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Örgütü’nün geçtiğimiz Pazar günü yapılan Yavruturna Mahallesi delege seçimlerine itiraz geldi.

Yavruturna Mahallesi’nden delege seçilemeyen eski milletvekili adaylarından Muharrem Bozdoğan ile birlikte Haydar Saran ve Hüseyin Sağlık, CHP Merkez İlçe Başkanlığına başvurarak kadın ve gençlik kotasının uygulanmasından dolayı delege seçilemediklerini belirterek, kotanın kaldırılması için itiraz dilekçesi verdiler. Bozdoğan, Saran ve Sağlık, delege seçimlerinde kota uygulamasının tüzüğe aykırı olduğunu savundu.

İtiraz dilekçesinin Merkez İlçe’de karara bağlanacağı öğrenilirken, itiraz sahiplerinin kararın olumsuz olması halinde İl Başkanlığına da itiraz dilekçesi verecekleri ileri sürüldü.

Parti yetkilileri ise kadın ve gençlik kotasının kaldırılmasının söz konusu olmadığını, genel merkezin bir uygulaması olduğunu ifade ederek, kendilerinin seçimlerden bir hafta önce kadın ve gençlik kotası uygulanacağını duyurmalarına rağmen bu sürede itiraz gelmediğini, seçimden sonra uygulamaya itiraz edilmesine anlam veremediklerini belirttiler.

Yapılan delege seçimlerinde mavi liste 9, beyaz liste 3 (kotadan dolayı), sarı liste 1 delege çıkartmış ve 3 delege ise tüm listelerde ortak bulunan isimlerden oluşmuştu.

Mavi listede yer alan 2015 genel seçimleri milletvekili adayı Muharrem Bozdoğan, Haydar Saran ve Hüseyin Sağlık kadın ve gençlik kotası sonucu liste dışında kalmışlardı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ