Çorum Mercek Haber

Saçlarınızı yeniden kazanmak hayal değil

Saçlarınızı yeniden kazanmak hayal değil

Toplumun büyük çoğunluğunun ortak problemi haline gelen saç dökülmesi, beraberinde psikolojik hastalıklara da yol açmakta. Erkek yada kadın bir çok bireyin yaşadığı saç, sakal ve kaş dökülmesi sorunu, kişilerin yaşamlarının bir bölümünü olumsuz etkilemekte.

Ama artık günümüzde gelişen teknoloji sayesinde dökülen saçları tekrar kazanmak, estetik bir görünüme kavuşmak hayal olmaktan çıktı.

Ağrısız saç, sakal ve kaş ekimleri ilgi çekmeye talep oluşturmaya devam ediyor.

Tüm dünyada ve ülkemizde erkekleri ve bazı durumlarda da kadınları etkileyen saç ve kaş dökülmesi sorunları, geliştirilen yöntemler sayesinde tarihe karışmış durumda. Binlerce kişi, operasyonlarla ve uygulanan tedavilerle gür ve sağlıklı saçlara, sakal ve estetik kaşlara kavuşabiliyor.

“Peki bu işlemleri yaptırırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus nedir?” diye sorulduğunda: İstanbul’da Fevzi Çakmak Mahallesi D-100 Cemal Gürsel Caddesi No:9, 34899 adresinde faaliyetlerini sürdüren ASUMANHAİRTRANSPLANT, konusunda uzmanlaşmış kadrosuyla öne çıkıyor.

Saç ekimi başta olmak üzere kaş, bıyık, sakal ekimi alanlarında uzmanlaşmış ekibiyle vatandaşların öncelikle tercih ettiği klinik haline gelmiş durumda.

Saç ekimi konusunda Türkiye’de başarılı çalışmalara imza atan, teknolojiyi yakından takip ederek yeni yöntemleri gelişmiş cihaz ve uzman kadrosu ile müşterilerine uygulayan Mucize Doktor dizisinin de çekimlerinin yapıldığı hastanede faaliyetlerini sürdüren ASUMANHAİRTRANSPLANT, on binin üzerinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla saç ekim alanında markalaşmış ve tercih edilen bir klinik durumunda.

En son teknolojik ve bilimsel yöntemleri kullanan ASUMANHAİRTRANSPLANT, Türkiye’nin bir numaralı saç ekim merkezi olma yolunda önemli adımlar attı. Dünyanın dört bir yanından hastaları kabul eden ve başarılı saç ekim operasyonları ile kaybettikleri saçlarına yeniden kavuşmasını sağlayan merkez, müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaları ve uzman ekibiyle dikkat çekiyor.

ASUMANHAİRTRANSPLANT merkezinde; ağrısız anestezi işlemi, yeni Choi saç ekim tekniği, Sapphire (Elmas) saç ekim uygulaması, Prp (kök hücre tedavisi) ve mezoterapi tedavisi uygulanıyor.

ASUMANHAİRTRANSPLANT uzmanları, yapılan hizmetler hakkında şu bilgileri verdi:

SAÇ EKİMİ

“Saç nakli operasyonu tecrübeli bir ekip tarafından gerçekleştirilen, estetik bir amaç için yapılan doğal bir görünümdür. İlk adımda işlemin kolaylığı için saçlar tıraş edilir. Daha sonra saç nakli lokal anestezi altında bilinç kaybı yaşanmadan ve hiçbir ağrı duyulmadan yapılan bir girişimdir. Doku uyuştuktan sonra işlem esnasında herhangi bir ağrı sızı olmadan mikro motor dediğimiz cihazla saç kökü demetleri tek tek alınır. Alınan kökler özel bir solüsyon içerisinde bekletilerek canlılığı sürdürülür. Kişinin nakil yapılacağı yer belirlenir. Daha sonra köklerinin yerleri belirlenir buna kanal işlemi denir. Kanal işleminde saç köklerinin sıklığı, yönü, derinliği belirlenir. Sonrasında acılan kanallara tek tek kökler yerleştirilir. Bu işlem 6-8 saat arası bölgenin genişliğine göre değişir. İşlem esnasında hasta yemek yiyebilir ve müzik dinleyebilir.

KAŞ EKİMİ

Kaş kadın ve erkeklerde en önemli görselliktir. Yüzümüzün estetiğini tamamlayan kaşlarımız doğuştan travmatik veya sistemik bir hastalığa bağlı olarak seyrek ya da dökülmüş olabilir. Saç ekiminde yapılan yöntemde olduğu gibi donör bölge saçınızın arkasıdır. Kaş ekimi çok titiz yapılması geren bir işlemdir. Doğal duruş ve yönler çok iyi belirlenmeli. Fue yöntemi ile alınan kökler açılan kanalların içine tek tek yönüne uygun nakil edilir. İşlem süresi bir günde açıklığa göre 2 veya 5 saattir. Ekildikten sonra kaşların çıkması 5- 6 ayı bulur.

SAKAL EKİMİ

Erkeklerin en önemli aksesuarı sakalıdır.

Doğuştan ya da belli bir hastalığa bağlı olarak kaybedilen kökler, tekrar kök nakli ile tamamlanır. Fue yöntemi ile saçınızdan alınan kökler yüzünüzde belirlenen kanallara yerleştirildikten sonra işlemiz tamamlanır. Bir gün içinde açık alanın genişliğine göre 2 veya 6saati bulabilir. Kök nakli sonrası 5- 6 ay içinde sonuç alınır.

TIRAŞSIZ SAÇ EKİMİ

Tıraşsız saç ekimi yöntemi, hastaya saç nakli yapılacak olan bölgenin tıraş işlemi yapılmadan gerçekleşmesidir. Yalnızca kök alınacak bölgede küçük bir alanın tıraş edilmesi gerekmektedir. Kök işlemi saçların arasından alındığı için kendi saçları o bölgeyi kapatacaktır. Bu yöntem de ekim yapılacak alanın ebatının küçük olması gerekmektedir bu yüzden her birey için uygun bir yöntem değildir.

SAÇ EKİMİ NEDİR?

Saç kaybına uğramış kişilere yeni saçları en doğal ve kalıcı olarak kazandırmanın yolu saç ekimidir. Saç ekiminde dökülen bölgeye, hastanın kendi sağlıklı saçları eklenmektedir. Eklenecek saçların alındığı bölge yapı olarak saç dökülmesi yaşanmayan bir bölgedir. Saç ekimi uygulaması ile kişiye kendi saçları hiç dökülmemiş gibi kalıcı olarak kazandırılmaktadır. Saç ekiminde amacımız; kişiye modern tıbbi uygulamalarla konforlu bir şekilde doğal saçlı görünümü tekrar sağlamaktır. Saç ekimi ilk olarak 1930’lu yıllarda Japonya’da uygulanmıştır. Batı dünyasına gelişi ise ilk olarak 1950’li yıllarında olmuştur.

SAÇ EKİMİ KİMLERE UYGULANABİLİR?

Günümüzde 50 yaş üzeri erkeklerin neredeyse yüzde 50’si saç dökülme sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır. Dolayısıyla saç ekimi erkekler için en çok uygulanan kozmetik cerrahi olmaktadır. Saç kaybı, sadece erkeklere özgü bir durum değildir. Birçok kadın da saç kaybı ya da seyrekleşme sorunu yaşayabilmektedir.

NEDEN SAÇ KAYBI OLUR?

Saç kaybının en önemli nedenlerinden biri genetik özelliklerdir; ancak ilerleyen yaş, travmatik yaralanmalar sonrası veya çeşitli tıbbi rahatsızlıkları sonucunda da oluşabilmektedir. Sebebi her ne olursa olsun vücutta yeterli saç kökü olan tüm kişilere saç ekimi başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Sadece kafa derisi değil kaş, bıyık ya da sakal gibi vücutta kıl olan tüm bölgelerdeki kayıplarda da ekim yöntemi başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir.

SAÇ EKİMİ NASIL YAPILIYOR?

Uygulamada genellikle enseden alınan saç kökleri, hedeflenmiş saçsız bölgeye ekilmektedir. Alınan bu saç köklerine greft denilmektedir. Seyrek olarak bazı durumlarda kişinin ensesinde ya da şakak bölgesinde yeterli yoğunlukta sağlıklı saç bulunmamaktadır. Bu gibi durumlarda kişinin kolları ya da göğüs duvarı gibi kıl içeren başka bölgelerinden de saç kökü alınabilmektedir. Uygulama, saç kaybının miktarına bağlı olarak bir kaç saatte gerçekleşmektedir. Saçsız alan çok büyük ise tedavinin tamamlanması için bir kaç seans gerekebilmektedir. Genellikle müdahale sedasyonla lokal anestezi altında yapılmaktadır. Saç ekiminden sonra baş kısmına özel bir bandaj uygulanmaktadır. Kişi 1-2 saat sonra taburcu edilmektedir. Çok az görülse de ağrı durumlarına karşı ağrı kesiciler ile kontrol sağlanmaktadır. Genellikle 3 günlük ev istirahatı sonrası baş kapalı olacak şekilde iş hayatına dönülebilmektedir. İlk pansuman 5. gün yapılmaktadır.

SAÇ EKİMİ SONRASI EKİLEN SAÇLAR DÖKÜLÜR MÜ?

Ekilen saçlar, ekim işlemini takip eden bir kaç hafta içerisinde dökülmektedir; ancak bu normal bir durumdur. Çünkü dökülen saçlar 3-4 ay sonra tekrar çıkacaktır. Bu geçici dökülme düzeldikten sonra ekilen saç kökleri karakterlerini korur ve dökülmez. Fakat aynı bölgedeki orijinal saçlar zaman içerisinde dökülmeye devam edebilir ve saç yoğunluğunun azalmasında bağlı olarak gelecekte yeni bir saç ekimi planlanabilir. Cerrahi sonrası saç kaybı ilerleyici olarak devam edebilir. Özellikle de yeni saç çizgisi bölgesinde doğal olmayan bir görünüm meydana gelirse ileri dönemde yine artı bir cerrahi girişim gerekebilir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ