Çorum Mercek Haber

Hitit Dernekleri Federasyonu’ndan lösemili ve otizmli çocuklara destek

Hitit Dernekleri Federasyonu’ndan lösemili ve otizmli çocuklara destek

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında LÖSEV’e destek amacıyla “Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım” çalışmasına imza attı.

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Yollu, federasyonun periyodik toplantısında tüm yönetim kurulu ile birlikte maske takarak lösemili çocuklara manevi destek verdi.

“OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Başkan Yollu, ayrıca Aksaray’da otizmli çocukların yuhalanması olayını da kınayarak, “unutulmamalıdır ki, otizm eksiklik değil farkındalıktır, bizler de otizmli çocuklarımızın farkındayız ve onların yanındayız” dedi.

Yollu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Aksaray Mehmetçik İlkokulu`nun bazı velilerinin, özel eğitim sınıflarındaki otizmli öğrencilere karşı eylem yaptığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Otizmli çocukların, kendi çocukları ile aynı okulda öğretim görmelerine karşı çıkan velileri, öncelikle kınıyoruz.

Tüm çocuklarımızın çok değerli olduğunu, insanların hiçbir sınıflandırmaya tabi tutulmadan ve ötekileştirilmeden bir arada yaşayabilme arzusu ve erdeminin ancak okul sıralarında kazandırılabileceğini, böylesine hassas bir konuda ayrımcılık yapmanın, toplumda derin tahribatlara yol açacağını hatırlatıyor, tüm okullarda otizmli çocuklarımızın eğitimi için gerekli şartların sağlanarak, ayrımcılığa yol açan her türlü uygulamaya son verilmesi gereğinin altını çiziyor ve tüm çocuklarımızın toplumumuzun bir parçası olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

Unutulmamalıdır ki, otizm eksiklik değil farkındalıktır, bizler de otizmli çocuklarımızın farkındayız ve onların yanındayız.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ