Çorum Mercek Haber

Amiklioğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Amiklioğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 19. Dönem Anavatan Partisi eski Çorum Milletvekili Mustafa Ateş Amiklioğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Amiklioğlu için TBMM Şeref Kapısı önünde tören düzenlendi. Törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Levent Gök, Çorumlu hemşehrimiz CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, bazı milletvekilleri, eski bakanlar ve Amiklioğlu’nun yakınları katıldı. Törende Amiklioğlu’nun öz geçmişi okunarak, dua edildi.

Amiklioğlu’nun cenazesi Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, İncek’teki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Mustafa Ateş Amiklioğlu (75), beyin rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görmekte olduğu Ankara Özel Güven Hastanesi’nde hayata gözlerini yummuştu.

Çorum’da 1944 yılında doğan Amiklioğlu, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdi. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Amiklioğlu, 1991-1995 yıllarında Çorum Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da yapan Amiklioğlu, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diler, acılarını paylaşırız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ