Çorum Mercek Haber

CHP’den görkemli Cumhuriyet Balosu

CHP’den görkemli Cumhuriyet Balosu

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Örgütü tarafından, Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. kuruluş yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Balosu düzenlendi.

Güleryüz Restaurant’ta gerçekleştirilen baloya partililerin ve diğer konukların ilgisi oldukça yüksek seviyede oldu.

Baloya; CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, eski Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, CHP İlçe Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ile partililer katıldı.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, esnaf odası başkanları, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Uğur Demirer, bazı sendika başkanları ve yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de baloda hazır bulundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan baloda açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi yaptı. Davetlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Tüfekçi, Cumhuriyete sahip çıkmanın öneminden bahsetti.

CUMHURİYETİ KORUMAK İÇİN HEPİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Ardından söz alan CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihinin en zor günlerini yaşadığını belirtti.

Köse, “Bizler, Cumhuriyet Halk Partililer olarak Cumhuriyet’i kuran bir partinin mensuplarıyız. Bu ülkeye çok partili yaşamı getiren, bu memleketin sanayileşmesinde ve gelişmesinde, ilim irfan sahibi nesiller yetiştirmesinde çok büyük bir emeği olan bir partinin üyeleri olarak bugün üzerimizde her zamankinden daha fazla sorumluluklarımız var. Bugün Cumhuriyet’i korumak, parlamenter demokrasimize sahip çıkmak bizlerin omuzlarına yüklenmiş çok önemli bir sorumluluktur” dedi.

Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle andığını belirten Tufan Köse, katılımcıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ederek sözlerini tamamladı.

COŞKU DOLU GECE

“Atatürk ve Cumhuriyet” konulu sinevizyon gösteriminin ardından Cumhuriyet Balosu, Kadeş Halk Oyunları Çocuk Ekibi’nin gösterisi ile devam etti. Zeybek gösterisinin de yapıldığı etkinlik sırasında TRT sanatçısı Çorumlu hemşehrimiz Cemalettin Kurtoğlu sahne aldı. Kurtoğlu’nun şarkıları eşliğinde coşku dolu anlar yaşayan katılımcılar, ellerinde Türk bayrakları ile birlikte sanatçıya eşlik etti.

Gecenin sonunda ise Çorumlu sanatçı Ercan Aygün, birbirinden güzel türküleri ile baloya ayrı bir renk kattı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ