Çorum Mercek Haber

Çorumlular, Mehmetçik için buluştu

Çorumlular, Mehmetçik için buluştu

İstanbul’da bulunan Çorumlular, örnek bir duyarlılık göstererek Türk askeri için bir araya geldi.

Her ayın 19’unda düzenlenen Çorumlular buluşmasının Ekim ayı etkinliği, Mehmetçiğe özel olarak organize edildi.

Geceye katılanlar hep birlikte asker selamı vererek Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduğuna dair mesaj verdi.

Dünya Çorumlular Platformu tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan “Her Ayın 19’u Çorumlular Günü” etkinliğinin 58’incisi İstanbul Bağcılar’da Bağcılar Samsunlular Derneği’nin evsahipliğinde ve sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Barış Pınarı Harekatına manevi destek amaçlı düzenlenen buluşma, coşku dolu anlara sahne oldu.

KARDER Başkan Yardımcısı Hüseyin Aksu’nun sunuculuğunu yaptığı program, saat 19:19’da tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

ORTAK NOKTAMIZ TÜRKİYE

Dünya Çorumlular Platformu Başkanı Tevfik Göktürk, yaptığı açılış konuşmasında katılımcıları selamladıktan sonra her vilayetin kendi birlik, beraberliklerini sağladığında Türkiye çatısında birlik ve beraberliğin kendiliğinden oluşacağına inandığını ifade etti.

Her ayın 19’unda Çorumlular Gününü kutladıklarını ve günün şartlarına göre program yaptıklarını, bugün Mehmetçiğe manevi destek amaçlı program düzenlediklerini ifade eden Göktürk, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Başkan Tevfik Göktürk, program akışını açıkladıktan sonra Bağcılar Samsunlular Dernek Başkanı Kadir Diler’i sahneye davet ederek yapmış oldukları hane sahipliği, sponsorluk ve göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Dernek Başkanı Kadir Diler ise Başkan Tevfik Göktürk ve katılımcıları böyle bir gece yapmış olduklarından dolayı kutlayarak, hanelerinin her zaman hazır olduğunu, ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

İmamlar; Fikret Tahtalı, Hüseyin Uz, Sinan Sarıyer ve Aziz Karakaş tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Yasin’i Şerif, ilahiler ve dualar okundu.

Yemek arası verildikten sonra Dr. Mehmet Arslan, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili hazırlamış olduğu sunumunu aktardı. Ardından Şair Osman Dindar tarafından günün anlam ve önemi için hazırlanmış olan şiir okundu.

“BİRLİK OLMAZSAK HİÇBİR ŞEY OLAMAYIZ”

Gecenin sonunda değerlendirme konuşması yapan Platform Başkanı Tevfik Göktürk, “Her programı hazırlarken günün şartlarını göz önünde bulundurarak planlıyoruz. Günün şartlarına göre ağlamasını da bildik, gülmesini de, hüzünlenmesini de bildik, eğlenmesini de. İnşallah ordumuz muzaffer olacak. Bu geceyi şehitlerimizi anmak, sınır ötesi harekata destek amaçlı yaptık. Allah devletimize, milletimize zor günler yaşatmasın. İnşallah çok güzel günlerimiz olacak. Allah cümlemize sevgi, saygı ve hoşgörüye dayalı birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yaşamayı nasip etsin. Birlik olmazsak hiçbir şey olamayız. Allah rızasından başka beklentisi olan layığını bulur inşallah…” dedi.

Etkinlik sırasında Dünya Çorumlular Platformu Başkanı Tevfik Göktürk tarafından Eylül -2019 için Ayın Çorumlusu seçilen Plakamız 19 Dernek Başkanı Abdullah Çıtak ve hane sahipliği ve sponsorluk yapmış olan Bağcılar Samsunlular Dernek Başkanı Kadir Diler’e plaket verildi.

Çorum Dernekleri Federasyonu (ÇORDEF) Başkanı İsmail Gölten başta olmak üzere çeşitli Çorumlu sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda katılımcının hazır bulunduğu gece hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Katılımcılar hep birlikte Mehmetçik için asker selamı verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ