Çorum Mercek Haber

Muhtarlar Günü kutlandı

Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Çorum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilk tören, Çorum Merkez Mahalle ve Köy Muhtarlarının Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı.

Çelenk sonrasında muhtarlar saygı duruşu yaparak İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra konuşan Merkez Köyler Dernek Başkan Yardımcısı ve Yenihayat Köyü Muhtarı Hasan Börekçi, muhtarlık müessesinin demokrasinin temsil gücünün köklü ve kurumsallaşmış tezahürü olduğunu, kültürümüzün ve toplumumuzun önemli yapı taşlarından olduğunu söyledi.

Çorum Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Koca ise, kökü 1829’lı yıllara dayanan muhtarlığın demokrasinin ve halkın temsil gücünün yapı taşlarından olduğunu ifade etti.

Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çöplü Mahallesi Muhtarı Yılmaz Kılcı da Türkiye’de 50 bin 280 toplam muhtarın görev yaptığını kaydetti.

Yılmaz Kılcı, 442. ve 4541. sayılı kanunlara göre sorumluluklarının çok olduğunu fakat yetkilerinin kısıtlı olmasından dolayı Muhtarlık yasalarının bir an önce çıkmasını talep ettiklerini aktardı.

Muhtarlar, Atatürk Anıtındaki programın ardından Vali Mustafa Çiftçi ile Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete; Muhtarlar Federasyonu Çorum Şube Başkan Yardımcısı Hamamlıçayköy Muhtarı Bekir Söylemez, Çorum Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Koca ile yönetim kurulunu oluşturan muhtarlar katıldı.

Bu arada Vali Mustafa Çiftçi, Muhtarlar Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, “Toplumsal hayatımızın önemli müesseselerinden olan muhtarlık görevi, mahalli idarelerimizin en temel taşıdır” dedi.

Vali Çiftçi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sorumluluk alanlarında vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olan muhtarlarımız, bu ihtiyaç ve taleplerin ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesinde ve sorunların çözümü noktasında, devletle vatandaş arasında bir nevi köprü vazifesi görmektedirler.

Bu vesileyle İlimizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü”nü kutluyor, bu anlamlı günün görevlerini fedakârca yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını niyaz ediyorum.”

Makam ziyaretlerinin ardından mahalle ve köy muhtarlarına İl Özel İdaresi salonunda yemek verildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ