Çorum Mercek Haber

İl Genel Meclisi, Türk ordusunun yanında

İl Genel Meclisi, Türk ordusunun yanında

Çorum İl Genel Meclisi, Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi operasyonuna destek mesajını iletmek amacıyla olağanüstü toplanan İl Genel Meclis Üyeleri, ortak basın açıklaması yaparak sınır güvenliği için terörle mücadeleyi sürdüren Türk askerine destek mesajı verdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, meclis adına yaptığı açıklamada, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediklerini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduklarını ifade etti.

Günay, “Bölgemizin istikrar, barıș ve refahına karşı en büyük tehdit olan DAEȘ-PKK-PYD-YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barıș Pınarı Operasyonunu Çorum İl Genel Meclisi olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyet diliyoruz” dedi.

Günay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çorum İl Meclisimiz, kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır. Dualarımız, Mehmetçiklerimizledir. Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil, uluslararası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele, sınırlarımız içinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir.

Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekatı oluşturmaktadır. Suriye topraklarının önemli bir bölümü DEAȘ-PYD-YPG gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK’nın Suriye’deki yapılanması olan PYD/YPG, Kuzey Suriye’de geniş bir alanı kontrol etme imkanı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir. Terör örgütüne sağlanan binlerce tır silah ve yoğun dış destekle bir terör koridoru yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu terör örgütleri Suriye’de yaşanan iç savaşla birlikte ortaya çıkan istikrarsızlıktan faydalanarak kontrol ve otorite imkanı bulmuşlardır. Otoritelerini yüz binlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek sağlayan, en uzun kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri isimlendirilme, görünüş ve üniformaları açılarından farklılaşsalar da özlerinde aynıdırlar. Birbirinin ikiz kardeşidir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ