Çorum Mercek Haber

Yaralı baykuşa jandarma sahip çıktı

Yaralı baykuşa jandarma sahip çıktı

Mecitözü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kanadı kırık olduğu için uçamayan bir baykuşu tedavi ettirerek yeniden doğal ortama kavuşturdu.

Nesli tükenmekte olan boynuzlu baykuş, jandarmanın duyarlı davranışı sonucu sağlığına kavuşturularak Çorum Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Konuyla ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; “14.10.2019 günü sabah saatlerinde Çorum İl Jandarma Komutanlığı/Mecitözü İlçe Jandarma Komutanlığınca icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında Mecitözü/Çitli köyü civarında yol kenarında tarla içerisinde bir baykuşun olduğu görülmüştür. Jandarma ekiplerince yapılan kontrolde baykuşun kanadının kırık olduğundan dolayı uçamadığı tespit edilmiştir. Yaralı baykuş Jandarma ekiplerince Mecitözü İlçe merkezinde bulunan veterinere getirilerek ilk tedavisi burada yaptırılmıştır. Nesli tükenmekte olan boynuzlu baykuş veterinerde yapılan tedavisinin ardından Çorum Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ