Çorum Mercek Haber

Yıldırım Kaya, partililerle görüştü

Yıldırım Kaya, partililerle görüştü

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Çorum’da partililerle buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanlığı tarafından, Genel Başkan Yıldırım Kaya’nın da katılımı ile parti binasında sohbet ve basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya; CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, eski Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, eski il başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, gençlik kolları ve kadın kolları yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi operasyonu “Barış Pınarı Harekatı”nı değerlendirerek, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Operasyonun Mehmetçiğin başarısıyla sonuçlanmasını dileyen Tüfekçi, “Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatın’da Allah devletimize ve askerimize güç kuvvet versin.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, PKK-YPG gibi bütün terör örgütlerini lanetliyorum” dedi.

Sosyal medya hesabından Türk milletine ve Atatürkçülere ağır hareketler eden AK Partili Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in halen görevinin başında olduğunu hatırlatan Tüfekçi, parti yönetiminin Keleş’in istifasını sağlaması veya görevden alması gerektiğini kaydetti.

AKP yönetimini kamuoyunun tepkisine, isyanına kulak vermeye çağıran Tüfekçi, “Reşit Keleş istifa edene kadar bu durumu her platformda dillendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“TÜRK ORDUSUNUN YOLU AÇIK OLSUN”

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise Ankara Gar Meydanı’nda meydana gelen ve 103 kişinin ölümü, çok sayıda kişinin de yaralanması, sakat kalması ile sonuçlanan katliamın 4. yıldönümünü anarak konuşmasına başladı. Katliamda hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını bildiren Köse, ülkemizin böylesine karanlık bir günü bir daha yaşamaması temennisinde bulundu.

Köse, hükümetin başlatmış olduğu sınır ötesi operasyona da değinerek, “diliyoruz ki bir tek Mehmetçiliğimizin burnu bile kanamasın. Türk ordusunun yolu açık olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz” ifadesini kullandı.

Barış Pınarı Harekatının 17 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümetinin yanlış dış politika uygulamalarının bir sonucu olduğunu belirten Köse, “Aslında Suriye ile Türk halkı arasında tarihten beri herhangi bir sorun, herhangi bir düşmanlık olmamıştır. Terör odaklarının tabi ki temizlenmesi gerekiyor ancak bu sorunu doğuran sebeplere bakmamız gerekiyor. AKP’nin yanlış dış politika uygulamaları ve zamanında tedbir almaması sonucu bu sorunları yaşıyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Köse, operasyonda Türk ordusuna başarılar diledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da ülke ve Çorum gündemini değerlendirerek, hükümetin sınır ötesi operasyonuna değindi. “Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilemekten başka bir çare bırakmayanlar utansın” diye konuşan Kaya, AKP hükümetinin yanlış dış politikaları sonucu ülke sınırlarının kevgire döndüğünü söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ