Çorum Mercek Haber

Ruh Sağlığı Merkezi, 500 hastayı takip ediyor

Ruh Sağlığı Merkezi, 500 hastayı takip ediyor

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, ruh sağlığı alanında hizmet sunmaya devam ediyor. Merkezde 500 hasta takip ediliyor.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle bir açıklama yapan Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Ece Yazla Asafov, bu yıl ki Dünya Ruh Sağlığı Günü temasının “İntihar” olarak belirlendiğini belirterek, ruh sağlığı ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Ece Yazla Asafov; “Özet olarak ruh sağlığı “Kişinin kendisi ve çevresiyle uyum hali” olarak tanımlanabilir. Çeşitli içsel ve dışsal etkenler sebebiyle bu dengenin bozulması kişilerin ruhsal sorunlar yaşamalarına sebep olabilmekte ve bazı durumlarda ise bu sorunlar kişileri kendine zarar vermeye yönelik girişimlere yöneltebilmektedir.

İntihar sadece bireyi değil aynı zamanda aileyi, arkadaşları, çevreyi ve toplumu etkileyen bir davranıştır. Önlenebilmesi için öncelikle intihar riskini iyi değerlendirmek ve bu riski artıran etkenleri ortadan kaldırmak için önlemler alınması gerekir. Ağır ruhsal bozukluklar da intihar davranışı için en önemli risk faktörlerinden biridir.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde belirli tanıları içeren Ruhsal Bozuklukların takip ve tedavileri yapılmaktadır. Yaklaşık 500 hastanın takip edildiği merkezde psikiyatrist, psikolog, ergoterapist ve psikiyatri hemşireleri bir ekip olarak hizmet vermektedir. Merkezde sadece tedavi değil, sosyal beceri gelişimi ve damgalama ile mücadele gibi konular için de çalışmalar yürütülmektedir” dedi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi faaliyetleri ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların mesai saatlerinde 0 530 343 4 123 no’lu telefon numarası ile iletişime geçilebileceği bilgisini veren Dr. Öğr. Üyesi Ece Yazla Asafov, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin eski hastane bahçesinde bulunan hizmet binasında faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ