Çorum Mercek Haber

Öğretmenevlerinde sürdürülen keyfiyete yargı engeli

Öğretmenevlerinde sürdürülen keyfiyete yargı engeli

Eğitim-İş (Eğitim ve Bilim İşgörünleri Sendikası) Çorum Şubesi, yeni bir hukuk kazanımına imza attı.

Yargı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenevlerinde sürdürülen keyfiyete dur dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Eğitim-İş Çorum Şubesi Özlük Hukuk Sekreteri Saim Erdoğan, öğretmenevlerinde çıkarılmakta olan yemeklerin ücretinin Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından yıllardır mevzuata aykırı olarak keyfiyetle belirlendiğini hatırlatarak, Eğitim-İş’in bu konudaki hukuki mücadelesinin zaferle sonuçlandığını, bundan böyle mevzuata uyulmasını beklediklerini kaydetti.

Saim Erdoğan, açıklamasında şu bilgileri verdi:

“İlimizde milli eğitim personeline hizmet vermek amacıyla kurulmuş olan öğretmenevinde öğle yemeği çıkarılmaktadır.

Devlet memurları Yiyecek Yardım Yönetmeliği gereği kamu kurumları sosyal tesislerinde kurum çalışanlarına yemek çıkarılmaktadır. İlimizde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Çorum Öğretmenevinde de Milli Eğitim çalışanlarının yararlanacağı şekilde yemek çıkarılmaktadır. Ancak, bu yemekten yararlanma konusunda yıllardır idari personel (müdür, memur, hizmetli vb.) düşük ücretle yemek yediği halde öğretmenler güya kendi tesislerinde adeta ötelenerek daha pahalıya yemek yiyebilmektedir.

Çıkarılmakta olan bu yemek ücretleri, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından yıllardır mevzuata aykırı olarak keyfiyetle belirlenmektedir. Mevzuata uyulması yönünde yaptığımız çağrı ve başvurulara rağmen keyfiyete devam edilmiştir.

Eğitim Çorum Şubesi Hukuk Sekreterliği olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan itirazların reddedilmesi üzerine zorunlu olara Çorum İdare Mahkemesine iptal davası açılmıştır.  Çorum İdare Mahkemesinin talebimizi reddetmesi üzerine Samsun Bölge idare Mahkemesine itiraz edilmiş ve bu itirazımızda talebimiz yönünde kesin karara bağlanmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden karar gereği uygulamayı en kısa zamanda mevzuata uygun hale getirerek yıllardır süren hukuksuzluğa ve mağduriyete son vermesini bekliyoruz.

Eğitim İş Çorum Şubesi olarak eğitim çalışanlarının haklarının ihlal edildiği her durumda sendikal tutumun gereği davranmaya devam edecektir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ