Çorum Mercek Haber

“Belediye başkanları ev sahibidir, davete gerek yoktur”

“Belediye başkanları ev sahibidir, davete gerek yoktur”

Çorum Valiliği, Vali Mustafa Çiftçi’nin Mecitözü İlçesinde gerçekleştirdiği programa İlçe Belediye Başkanı Veli Aylar’ın davet edilmemesi konusunda bir açıklama yaparak, katılımcıların belirlenmesi noktasında herhangi bir art niyet olmadığını bildirdi.

Açıklamada; “İlçelerimizde gerçekleştirilen tören, açılış vb. benzeri etkinliklerde, ilçe Belediye Başkanlarımız hem ev sahibi, hem de görevlidir. Ayrıca bir davete de gerek duyulmamalıdır” denildi.

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi ve Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar’ın yerel basın kuruluşlarında yayınlanan basın açıklamasına cevap veren Çorum Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, söz konusu ziyaretin ilçe ziyaret programı olmadığına, eğitim atölyelerinin açılışı için düzenlenmiş bir program olduğuna dikkat çekti.

Valiliğin konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Çorum yerel basınında ve bazı internet sitelerinde çıkan haberlerde kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği ve yönlendirildiği görülmüş, bu nedenle de basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur.

Mecitözü İlçemiz okullarında hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ve destekleriyle yaptırılan çeşitli eğitim atölyelerinin açılışını gerçekleştirmek üzere Mecitözü Kaymakamlığımız tarafından tertiplenen açılış programına Sayın Valimiz davet edilmiş olup, Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi’nin katılımları ile 08.10.2019 tarihinde açılış gerçekleştirilerek hayırsever vatandaşlarımıza plaket takdimi yapılmıştır. Haberlerde geçtiği gibi ziyaret Sayın Valimizin ilçe ziyareti programı olmayıp, ilçemiz eğitimine kazandırılan eğitim atölyelerinin açılışı için kaymakamlıkça tertiplenmiştir.

Sayın Valimizin Ocak ayında yaptığı ilçe ziyareti programı kapsamında ise, Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi, 24.01.2019 tarihinde Mecitözü ilçemizi ziyaret etmiş olup, gerçekleştirdiği ziyarette dönemin CHP Mecitözü Eski Belediye Başkanı Ünal Yavuz programa davet edilmiş, Sayın Valimiz tarafından da makamında ziyaret edilerek kendisinden ilçe sorunları hakkında bilgi alınmış, akabindeki ilçe programında belediye başkanı da yer almıştır.

İlçelerimizde gerçekleştirilen tören, açılış vb. benzeri etkinliklerde, ilçe belediye başkanlarımız hem ev sahibi, hem de görevlidir. Ayrıca bir davete de gerek duyulmamalıdır. Dolayısıyla haberlerdeki programın katılımcılarının belirlenmesiyle ilgili her hangi bir kasıt ve art niyet yoktur. Söz konusu durumun haberleştirilmesini ve basına farklı yansıtılmasını iyi niyet çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir.

İl merkezi ve ilçelerimizde tüm kurum ve kuruluşların koordineli ve uyum içerisinde birlikte hareket etmeleri, birlik ve beraberliğin sürdürülmesi ve toplumsal barışın devamı en büyük arzu ve beklentimizdir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ