Çorum Mercek Haber

Stratejik Plan, meclisten geçti

Stratejik Plan, meclisten geçti

Çorum Belediye Meclisi toplantısında 2019-2024 yılları arasında Çorum Belediyesi’nin izleyeceği yol haritasını konu alan strateji planı, tartışma konusu oldu.

Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerinden birisi de 2019-2024 yıllarına ait Stratejik Planı’nın görüşülmesi oldu. Plan, CHP grubunun red oylarına karşılık, oy çokluğu ile kabul edildi.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, kent dışından bir firmaya çalışma yaptırdıklarını, bu çalışmayla kentin beklentilerini, ihtiyaçlarını, avantajlarını, dezavantalarını belirlediklerini kaydetti. O görüşler doğrultusunda Stratejik Planı oluşturduklarını belirten Başkan Aşgın, “Bizzat gördüm ki bu stratejik planla bütün taraflarla görüştük. Hemen hemen görüşebilecekleri bütün paydaşlarla görüştük. Meclisimizin idaresini stratejik plana dahil ettik. Ayrıca biz dışarıdan bağımsız bir firmaya bu şehirdeki insanların beklentileri, ihtiyaçları, sıkıntıları, tehditleri, avantajları, dezavantajlı noktalarıyla ilgili bir çalışma yaptırdık. Tüm farklı yaş gruplarla, farklı cinsiyetlerle, tüm mahallelerimizde sorular sorduk. Neticede güzel bir röntgeni çekildi şehrin. Bizzat yönettim toplantıları. Burada siyaset, bireysel fayda düşünemeyiz. Kamu faydasını düşünmek zorundayız. Bu şehrin geleceğini şekillendirmek açısından bu plan çok önemli. Çünkü biz performans programımızı, hedeflerimizi buna göre koyacağız. Çok önemli bir belge” diye konuştu.

Başkan Aşgın’ın ardından konuyla ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Rüştü Çağlar ise bu planının uygulanabilirliğini sorguladı. Planda yer alan birçok projenin maliyetinin yüksel olduğunu anlatan Çağlar, haliyle daha gerçekçi bir stratejik plan yapılması için revize edilebileceğini söyledi.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Av. Ahmet Özler ise Sayıştay’ın 2018 raporunu hatırlatarak, “Sayıştay raporunda, ‘İdarece hedeflere ilişkin gösterdiklerinin sayısının fazla olduğu görülmüş, çok sayıda amaç, hedef, gösterge ve faaliyetin bulunması performans programını uygulanabilir olma niteliğiyle bağdaşmamaktadır’ diyor. Sayıştay belediyenize gelmiş onlarca iş konusunda beceremediğinizi, yapamadığınızı söylemiş. Belediyeyi batırdığınızı, belediyenin yapmaması gereken işleri yaptığınızı söylemiş. Belediyeyi batık duruma getirdiğinizi söylemiş. Ama ben bunların hiçbirini size söylemiyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ise bu plana inandıklarını ve planda yer alan projeleri hayata geçirebileceklerini ifade etti. Yağbat, “Hedefimiz büyük, koşacağız” dedi.

Stratejik planda yer alan projelerin ulaşılabilir hedefler olduğunu vurgulayan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise “Özellikle bütçeye vurgu yaptınız. Biz çöpten elektrik üreteceğiz. Bizim önemli vaatlerimizden bir tanesiydi. Biz şuan onun imzalarını attık. Belirli bir neticeye gelince bunu kamuoyuyla daha güçlü bir şekilde paylaşacağız. Belediyemizin cebinden çok az bir maliyet çıkacak. Koçhisar’ı devletimizle birlikte yapıyoruz. Şuan hedeflerimiz makul ve ulaşılabilirdir. Aşkla, şevkle çalışarak hedeflerimizi hayata geçireceğiz. 5. yılın sonunda çok daha büyük işler yapacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2019-2024 yıllarına ait Stratejik Plan, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ