Çorum Mercek Haber

“Şiddete karşı seferberlik başlatmalıyız”

“Şiddete karşı seferberlik başlatmalıyız”

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Didem Tokgöz Semiz, geçtiğimiz aylarda gündem dışı söz alarak Çorum’un kadın sığınma evinin yetersiz olduğunu dile getirerek, yeni bir kadın sığınma evi daha yapılması gerektiğini söylemişti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da derhal bu konuda bir çalışma başlatılması gerektiğini belirterek, “Kadına şiddetin arttığı bu günlerde bu talepleri yerinde buluyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Belediye Meclisi’nin bugünkü toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Didem Tokgöz Semiz, bu konuyu tekrar gündeme getirdi.

Kadın cinayetleriyle ilgili farkındalık oluşturmak, engellemek ve kadınların sığınma taleplerini karşılamak amacıyla çeşitli bilinçlendirme çalışmaları yapılabileceğini dile getiren Didem Tokgöz Semiz, “Şiddet seferberliği başlatmalıyız. Buna Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde eğitim vererek başlayabiliriz. Bilboardlarda kadınların haklarının yazılı olduğu görseller paylaşabiliriz. Bir kadın şiddet veya tehdit gördüğünde nereleri arayabileceğine dair numaraların olduğu görseller paylaşabiliriz. Bunlar çok basit ve etkili yöntemler olacaktır” diye konuştu.

Sığınma evi talebini de hatırlatan Tokgöz Semiz, “Hangi aşamada olduğumuz konusunda aydınlatılmak istiyoruz” dedi.

Paylaşımlar konusunda çalışma yapabileceklerini vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise “Çalışma yapabiliriz. Çok da güzel olacaktır” şeklinde konuştu.

Sığınma evi talebini de değerlendiren Başkan Aşgın, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah o konuyu çözeceğiz ve kararlıyız” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ