Çorum Mercek Haber

“Yatalak hastaların bu ihtiyacına duyarsız kalmayın”

“Yatalak hastaların bu ihtiyacına duyarsız kalmayın”

Çorum Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Ertuğrul Kazak, yatalak hastalar için günlük olarak verilen 4 adet hasta bezinin ihtiyacı karşılamadığını belirterek, bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Başkan Kazak, ilgililerin sosyal güvenceli yatalak hastaların en büyük sorunu olan “hasta bezi” konusuna duyarsız kalmamasını talep etti.

Ertuğrul Kazak, “SGK tarafından karşılanan, yatalak hastalar için doktor reçetesi ile eczanelerden alınan günlük 4 adet hasta bezi temini, hastaların ve yakınlarının mağduriyetine neden olmaktadır” dedi.

Dernek Başkanı Kazak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Konu ile ilgili derneğimize şikayette bulunan hasta yakınları; günlük 4 adetle sınırlandırılan hasta bezinin ihtiyaçları karşılamadığını, günlük olarak en az 6 adet hasta bezine ihtiyaçları olduğunu belirtmektedirler. Son günlerde konu ile ilgili şikayetlerin artması üzerine, derneğimiz adına konuyu gündeme taşımak, sorumlu ve ilgili kişilerin çözüm bulmaları konusunda kamuoyu oluşturmak için basın açıklaması yapmak ihtiyaç olmuştur.

En sıkıntılı engelli gurubunu oluşturan yatalak hastalar; kendileri ve yakınlarının karşılaştığı bu sorun nedeniyle mağduriyet yaşamaktadırlar. Sosyal devlet olmanın önceliği, toplumdaki engellilerin yaşam standardını yükseltmek ve sorunlarını en alt düzeye indirmekten geçer.

Umut ediyoruz ki, bu sosyal yaraya ilgililer duyarsız kalmayacaklar, gerekli yasal düzenlemenin yapılması için harekete geçeceklerdir. Bu konuda yapılacak olan bir yasal düzenleme ile hasta bezi konusunda yaşanan sorunlar ortadan kalkacak, yatalak hastalar ve yakınları bir nebze de olsa rahat edecektir.

Bu vesile ile sorumluları konu ile ilgili duyarlı olmaya ve bu konuda çözüm üretmeleri için göreve çağırıyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ