Çorum Mercek Haber

Mustafa Gül, KESK Dönem Sözcüsü

Mustafa Gül, KESK Dönem Sözcüsü

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcülüğüne Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül getirildi.

KESK Şubeler Platformu tarafından yapılan toplantıda dönem sözcülüğünü 1 Nisan 2019 tarihinden bu yana yürüten Tüm Bel-Sen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet’in görev süresinin dolması nedeniyle Eğitim – Sen Şube Başkanı Mustafa Gül’ün dönem sözcülüğünü yürütmesi kararı alındı.

Bilindiği gibi KESK Şubeler Platformu dönem sözcülüğüne bağlı bulunan sendika şube başkanları tarafından 6 aylık sürelerle dönüşümlü olarak yürütülüyor.

KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kamu emekçileri hareketinin Türkiye’deki en önemli örgütlü gücü KESK, kuruluşundan bu güne taşıdığı değerler ile ülke ve dünya emek hareketinde önemli kazanımlar elde etmiş, adını tarihe verdiği emek ve demokrasi mücadelesiyle yazdırmıştır. KESK’e kurulduğu günden bugüne her zaman tarihsel bir sorumluluk düşmüştür. Yalnızca üyelerinin özlük hakları için değil ülkenin demokratikleşmesinden laik topluma, doğanın talana karşı korunmasına, halkların bir arada barış içinde yaşamasına kadar birlik, beraberlik içerisinde güzel bir Türkiye mücadelesini bugüne kadar sürdürdüğü gibi bundan sonra da sürdürecektir.

KESK, hükümetlerin tüm olumsuz politikalarına karşı üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek örgütlenme ve mücadele sorumluluğunu bir görev olarak üstlenmiştir. KESK sadece üyeleri için değil, tüm kamu emekçileri ve halk için de bir umut olmuştur. 1 Ağustos 2019 tarihinde başlayan son toplu sözleşmede gerek talepleri ile gerekse süreçte gerçekleştirdiği eylem ve etkinliklerle ‘Toplu Satış Sözleşmesine’ karşı 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon kamu emeklisinin sesi olmaya çalışmış. Yandaş konfederasyonun satış oyununu asla kabul etmemiştir. KESK ülkede her dönem darbelere , baskıcı, hukuk dışı, antidemokratik OHAL vb uygulamalara karşı demokrasiyi savunmuş ve savunmaya devam edecektir.

AKP, 17 yıllık iktidarı boyunca emek alanında yarattığı dönüşümü OHAL ile birlikte hızlandırmış, çıkartılan KHK’lar ile kamusal alanda esnek çalışmayı, güvencesiz istihdamı hakim kılmak üzere birçok düzenleme gerçekleştirmiştir.

KHK’lar ile işine son verilen kamu emekçilerinin durumunu görüşmek üzere kurulan OHAL Değrelendirme Komisyonu hala mağduriyetleri giderebilmiş değildir. Hukuksuzca işten çıkarmalar iş güvencesine ve çalışma hakkına yönelik en büyük saldırıdır. Sözleşmeli, esnek, kiralık işçi, taşeron ve performansa dayalı çalışma yaygınlaştırılmıştır ve kamuda kalıcı istihdam biçimi haline getirilmek istenmektedir. Kamu personel rejiminde bu yönde yapılması düşünülen değişiklikler 11.Kalkınma Planında yer alacaktır. 11. Kalkınma Planı’nda da sıkça vurgulanan, “Dönüşüm Programları”ndan yakinen bildiğimiz “vergilerin tabana yayılması” hedefinden kast edilenin halkın ödediği vergilerinin hem çeşitlerinin hem oranları artırılması olduğu bir kez daha görülmektedir. Önümüzdeki 5 yıl boyunca emekçilere ÖTV’den, özel iletişim vergisine, atık su bedeline, çevre temizlik vergisinden katı atık toplama bedeline kadar pek çok vergi “vergilerin tabana yayılması” adı altında artırılarak devam ettirilirken, sermayeye ise “rekabet ortamının korunması” adı altında yeni ayrıcalıkların tanınacağı anlaşılmaktadır. Yüksek enflasyon, açlık sınırı altındaki asgari ücret, reel ücretlerdeki erime ile birlikte “geçinemiyorum” diyerek sesini duyurmak isteyen emekçiler bu ülkenin gerçeğini açıkça ortaya koymaktadır. En son elektriğe yüzde 14,9 zam gelirken son yapılan toplu sözleşme oyununda 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021yılı için ise yüzde 3+3 sefalet düzenlemesi ile kamu emekçileri daha da zor günler yaşayacaktır. Aynı zamanda sendikal örgütlenme özgürlüğüne, sendikal haklara, demokratik ve siyasi haklarımıza yönelik tehdit Demoklas’in kılıcı gibi üzerimizde sallanmaktadır. Emekçilerin haklarının tanınması mücadelesi, ancak demokratik,laik bir düzende seküler yaşamın egemen kılınmasıyla sağlanabilir. Dolayısıyla insanca yaşanacak ücret, iş güvencesi, örgütlenme özgürlüğü, demokrasi talepleri etrafında tüm emek demokrasi güçleriyle birlikte bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokratik mücadelemiz sürecektir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ