Çorum Mercek Haber

Yoldan geçene pilav!

Yoldan geçene pilav!

Osmancık’ta İstanbul yolundan geçen herkese pilav dağıtımı yapıldı.

Meşhur Osmancık pirincinin tanıtımı amacıyla düzenlenen “Pırlanta Pirinç Festivali” etkinlikleri ve İçişleri Bakanlığı’nın “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” uygulaması kapsamında ilginç bir çalışmaya imza atıldı.

Osmancık protokolü, İstanbul yolundan geçen herkese pilav ve ayran ikram etti. Sürücülere ayrıca ilçenin meşhur pirinci hediye edildi.

Trafikte Yaya Önceliği bilincinin oluşturulması amacı ile Osmancık’ta yaya geçitlerinde sürücülere hem yayalara yol vermeleri konusunda uyarı yapıldı, hem de pilav ikramında bulunuldu.

Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve eşi Şaduman Güngör, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Jandarma Komutanı Teğmen Nuri Uyar, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ve görevli memurların katılımı ile yaya geçitlerinde sürücülere yaya önceliği hakkında bilgiler verilerek, dağıtılan broşürlerle vatandaşlar ikaz edildi.

Yayaya yol vermeyen araç sürücülerine ise 488 TL ceza kesileceğinin altı çizildi.

Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, “Osmancık Pırlanta Pirinç Festivalimiz kapsamında İstanbul-Samsun arası yolculuk yapan tüm vatandaşlarımıza pilav dağıtımı yapıyoruz. Yolcularımıza pilav ikram ederken trafik kurallarına da uymalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ise, “Osmancık cezaları ile değil, pirinci ve pilavı ile ünlü bir ilçedir. Ceza değil pilav ikram ediyoruz. Yolcularımıza kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyoruz. Pirincimizin ilk hasadını yaptık. 100 kilo pirinçten 2 kazan olarak pişirilen pilav yaklaşık 2 bin 500 kişiye dağıtıldı” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ