Çorum Mercek Haber

Protokole Ahilik ziyareti

Protokole Ahilik ziyareti

Çorum’da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında esnaf odalarının temsilcileri, Valilik, Çorum Belediyesi ve Garnizon Komutanlığını ziyaret ettiler.

ÇESOB Başkanı Recep Gür beraberinde esnaf odası başkanları ve Yılın Ahisi seçilen Ethem Kıdıkoğlu ile birlikte ilk olarak Çorum Valiliğini ziyaret ederek, Vali Mustafa Çiftçi’ye çiçek hediye etti. Heyet ayrıca Vali Çiftçi’ye günün anısına ahilik cübbesi giydirdi.

Çorum Esnaf Odaları Birliği Başkanı (ÇESOB) Recep Gür, her yıl geleneksel olarak kutladıkları Ahilik Haftasının bu yıl 32.’sini gerçekleştirdiklerini söyledi. Gür, çeşitli etkinliklerle Ahilik Haftasını kutlayacaklarını belirtti.

Vali Mustafa Çiftçi ise, Ahiliğin köklü bir gelenek olduğunu ifade ederek, Ahilik teşkilatının aynı zamanda bir tasavvuf kültürü olduğunu söyledi.

Ahi Evran’ın ilkelerinden birisinin “eline, diline ve beline sahip ol” anlayışı olduğunu hatırlatan Çiftçi, Ahi Evran’ın aynı zamanda “elini, gönlünü ve sofranı açık tut” sözünün de ahilik geleneğinden biri olduğunu belirtti.

Esnaflığın geleneklerini bilen birisi olduğunu dile getiren Vali Çiftçi, “İşine ve geleneğine bağlı olan bütün esnaflarımıza hayırlı ve bol kazançlar diliyorum. Esnaflıkta iyi günler, kötü günler, inişli ve çıkışlı günler olabilir. Esnafımızın hallerine şükretmelerini ve kötü günlerin geçeceğini düşünmelerini istiyorum. İnşallah önümüzdeki süreç esnaflar için daha iyi olacaktır” dedi.

Heyet daha sonra Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Garnizon Komutanı Per. Albay Çetin Öcal’ı da ziyaret ederek, kendilerine Ahilik Haftası dolayısıyla çiçek takdim ettiler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ