Çorum Mercek Haber

Gaziler Günü’ne duygu dolu kutlama

Gaziler Günü’ne duygu dolu kutlama

19 Eylül Gaziler Günü Çorum’da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

Çorum Valiliği koordinesinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk tören Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi.

Törende Çorum Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Çorum Belediyesi, Muharip Gaziler Derneği, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül’ün, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptığı törende, öğrenciler şiir okudu.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle daha sonra Çorum Şehitliği ziyaret edildi.

Şehitlik ziyaretine; Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Personel Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, bürokratlar, gaziler ve şehit yankıları katıldı. Şehit mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından, vatanın bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna canını feda eden şehitler için Kuran’ı Kerim okunarak dua edildi.

Programın sonunda Valilik tarafından gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek verildi.

Yemekte Vali Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi, şehit yakınları ve gazileri tek tek karşıladı, tek tek uğurladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ