Çorum Mercek Haber

Ahilik Haftası’na renkli kutlama

Ahilik Haftası’na renkli kutlama

Çorum’da bu yıl 32.’si düzenlenen Ahilik Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Kadeş Meydanı’ndan Hürriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ve ahi kıyafetleri ile yürüyüş yapan katılımcılar, renkli görüntülere neden oldu.

Yürüyüşün ardından Hürriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi.

Törene; Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Ticaret Müdürü Fikret Yıldırım, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür, Ziraat Odabı Başkanı Mehmet Sayan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, daire müdürleri, siyasi parti yöneticileri, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ahilik kültürünün köklerinin 800 yıllık bir geçmişe dayandığını söyledi. Bugün faaliyetlerini sürdüren oda, birlik, federasyon ve konfederasyonların Ahilik kültürünün devamı olduğunu dile getiren Gür, bu kültürün ortaya koyduğu prensiplerin sadece mesleki teşekküller değil toplumun her kesimine hitap ettiğini belirtti.

Ahi kültürünün günümüz evrensel değerleriyle uyum gösteren benzeri bulunmayan büyük bir kültür hazinesi olduğunu anlatan Gür, “Gurur verici geçmişe sahip olan esnaf teşkilatımız bugün ülkemizin karşılaştığı sorunları aşmada köklerine ve geleneklerinden destek alarak güçlük çıkışlar yapmakta ve topluma örnek olmak zorundadır. Ahilik kültürünün günümüze kadar ulaşmasını sağlayan Ahi Evran Veli bu kültürü yaşatılmasına büyüt katkılar sağlayan Mevlana geçmişten günümüze kadar çırak, kalfa, usta silsilesiyle bu kültürün yaşatılmasına emeği geçen ahileri rahmetle anıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yılın Ahi’si Ethem Kıdıkoğlu’na ödülü verildi, cübbesi giydirildi.

Program mehter ve halk oyunları gösterileri, ödül töreni ve temsili şed kuşanma törenin ardından sona erdi.

Tören sonunda el sanatları ve yöresel ürünlerden oluşan bir sergi açıldı. Sergide yer alan ürünler oldukça beğeni topladı.

Protokol üyeleri ayrıca katılımcılara ahi pilavı ve yanıç dağıttı. Pilav dağıtımı sırasında uzun kuyrukların oluştuğu gözlendi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ