Çorum Mercek Haber

Küçük sineklerin kaynağı ayçiçek tarlaları

Küçük sineklerin kaynağı ayçiçek tarlaları

Çorum’da bir süredir vatandaşları rahatsız eden küçük sinekler, Belediye Meclisi’nin gündemine geldi.

Eylül ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda bir süredir adeta kenti istila eden küçük sinekler de gündeme geldi.

Konuyla ilgili bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, bu küçük sineklerin iklim değişikliğiyle beraber ayçiçeği tarlalarından ortaya çıktığını açıkladı. Yağbat, sinek konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, sineklerin ayçiçeği tarlalarından geldiğini, hasat döneminin başlamasıyla birlikte küçük sineklerin şehir merkezine akın ettiğini, olayı çözüme kavuşturmak için ciddi anlamda çalışmalar, teknik toplantılar yaptıklarını anlattı.

Yağbat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yoğun sinek popülasyonun hepimizin yaşam konforunu derinden etkilediğinin farkındayız. Bütün sinekle mücadeleyle ilgili bütün personelimiz işinin ehli, gerekli özveriyi gösteren, zaman ve mesai kavramına kapılmadan bu şehirdeki kardeşlerimizin yaşam konforunu önemseyen insanlar. Bu özverili mücadelenin yanında gerekli teknik bilgi ve tecrübeye sahip, gerekli donanıma sahip tecrübeli bir ekibe sahibiz. 15-20 gündür küçük karasineklerle konfor etkileniyor. Bu süreç dün ikindi ve akşam arası saatlerde yoğun olarak hayatımızı etkiledi. Biz bütün ekiplerimizle birlikte 15-20 gündür ciddi anlamda çalışıyoruz.

“SİNEK POPÜLASYONUNUN İNSAN SAĞLIĞINA ZARARI YOK”(MUŞ)

Bu yıl mevsim normallerinin üzerinde bir yağış aldık. Forumlarını üçüncü ve dördüncü nesil olarak yavrulamış olan uçkun formundaki yaprak bitinden kaynaklanmaktadır. Bu yaprak bitlerinin ayçiçeği tarlalarında yoğun bir şekilde bulunduğu, buralardaki bitki özsularından beslendiklerini tespit ettik. Sadece ayçiçeği tarlasında değildir. Ayçiçeği hasat edildikçe şehir içinde özsuyu tatlı olan çeşitli bitki ve ağaç formundaki yerlerde yaşama imkanı buluyor. Ayçiçeği tarlalarının yapraklarının altında yoğun bir şekilde yaprak bitinin olduğu görülüyor. Öncelikle olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile görüştük. Daha sonra da aldığımız bilgi neticesinde bu işin uzmanı olan üniversite hocalarıyla görüştük ve bilgi aldık. Özel ilaçlama firmasının birinden görüş aldık. Bunların hepsinin neticesinde bir sonuç elde ettik ve bunu Hıfzısıhha’ya sunduk. 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Sinek popülasyonunun insan sağlığı üzerinde zararı olmadığı da açıklanmıştır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ