Çorum Mercek Haber

Taksi ücretleri zamlandı

Taksi ücretleri zamlandı

Çorum’da taksi ücretleri artırıldı. Daha önce 5.00 TL olan kilometre ücreti, yeni tarifeyle birlikte yüzde 10 oranında artırılarak 5.50 TL’ye çıkartıldı.

Akaryakıt başta olmak üzere bazı temel girdilerin zamlandırılmasının ardından taksi ücretlerine de zam geldi.

Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası’nın hazırladığı yeni tarife, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından onaylandı.

Yeni tarifeyle birlikte açılış ücreti 3.50 TL, kilometre ücreti 5.50 TL, saat ücreti 30.00 TL, birim zaman ücreti (1 dakika) 0.50 TL, birim mesafe ücreti (100 metre) 0.55 TL, kısa mesafe ücreti 12.00 TL olarak belirlendi.

Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası’ndan yapılan açıklamada; taksilerde taksimetre açmanın isteğe bağlı değil, zorunluluk olduğu, telefonla çağrılarda ilk hareket yerinde taksimetrenin açılacağı, ücretli köprü ve paralı geçişlerde geçiş ücretinin müşteriye ait olacağı bildirildi.

Açıklamada; “Taksicilerin müşterilerini istedikleri yere götürmeleri zorunlu olup, hizmetten kaçınılması halinde 1608 ve 5362 sayılı yasanın 24. maddesi uygulanır. Taksilerimizin gelenek ve göreneklerimizin gereği dini ve milli merasimlere, düğün, fener alayı şenliklerine iştiraki, özel kullanımlarda fazla akaryakıt ve zaman gerektirdiğinden ücret, şoför ile müşteri arasında pazarlıkla tayin edilir” denildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ