Çorum Mercek Haber

Kaçak avcılara 54 bin liralık ceza

Kaçak avcılara 54 bin liralık ceza

Çorum’da yasa dışı avlanan 8 avcıya Kara Avcılığı Kanunu’na aykırı faaliyet yürütmekten dolayı 9 bin 337 TL idari para cezası, 44 bin 870 TL de tazminat olmak üzere toplam 54 bin 207 bin TL tutarında ceza uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Çorum Şube Müdürlüğü Av Koruma Ekibi tarafından avlaklarda denetim ve kontrol faaliyeti yürütüldü.

Kontroller esnasında 8 kişiye 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanuna aykırı faaliyet yürütmekten dolayı 9.337 TL idari para cezası, 44.870 TL tazminat olmak üzere toplam 54.207 TL tutarında ceza uygulandı.

KAÇAK AVA GEÇİT VERİLMEYECEK

2019-2020 av sezonu 24 Ağustos itibariyle açıldı.

Av sezonun başlamasıyla birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü av denetimi ekipleri tarafından gece ve gündüz kontrollerine ağırlık veriliyor. Gece denetiminde avda kullanılması yasak olan cihazlarla av yaptığı tespit edilen kişilere yasal işlem uygulandı. Bu kapsamda, 2 adet av tüfeği, 1 adet projektör, ses cihazları ve av hayvanlarına el konuldu. Ayrıca gündüz yapılan kontrollerde usulsüz av yapan 4 adet avcıya yasal işlem yapıldı, bir adet av tüfeğine el konuldu.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “Av ve yaban hayvanlarımızın sürdürülebilirliği açısından bütün vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermeleri, avcılarımızın ise yasalara uygun avcılık faaliyeti gerçekleştirmeleri büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın yasa dışı avcılık yapanları, özellikle araziye elektronik ses cihazı kuran ve gece far avı yapanları görmeleri halinde en hızlı şekilde Şube Müdürlüğümüze ya da kolluk kuvvetlerimize bildirmeleri gerekiyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kanunlara ve kurallara göre av yapmaları gerekmektedir” denildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ