Çorum Mercek Haber

Keleş’in paylaşımına sert tepki

Keleş’in paylaşımına sert tepki

Çorum’da AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş’in skandal sosyal medya paylaşımına tepki yağıyor.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelen Cuma hutbesinden Mustafa Kemal Atatürk’ün adının anılmamasını savunurken, hakaret etmekten de geri durmadı.

CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, yaptıkları açıklamada savcıları göreve çağırırken, çirkin paylaşımı yapan AK Partili Üye Reşit Keleş’i de istifaya davet ettiler.

KALENDER: DERHAL İSTİFA ETMELİ

CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Çorum’da 100 bine yakın Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni bulunmaktadır. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi dışında diğer partilerin seçmenlerinden de devletimizin, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü seven insanlar bulunmakta olup, bu insanlara hakaret eden Çorum Belediyesi AKP Meclis Üyesi Reşit Keleşi kınıyoruz.

Mustafa Kemal ve onu sevenlerden rahatsız olan birisinin Cumhuriyetin Belediyesi olan Çorum Belediyesi çatısı altında yer almasını esefle kınıyoruz.

Derhal istifaya davet ediyoruz.”

“SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

İYİ Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız da yaptığı açıklamada AK Partili Keleş’e sert tepki gösterdi.

Savcıları göreve davet eden Yıldız, açıklamasında şöyle dedi:

“Çorumlu vatandaşlarımızın verdikleri oylarla AKP Çorum belediye meclis üyeliğine seçilen bu kişinin paylaşımlarının çoğunluğunda kavga ve kışkırtıcı cümleler kuran bu şahıs o mevkiye makama yakışmıyor. Nasıl olur da kimlerden nasıl cesaret alarak bu tür paylaşımlar yapıyor. Bu ülke laik demokratik bir ülke kurucumuz olan Mustafa Kemal Atatürk ve ona gönül vermiş milyonlarca insana sen kim oluyorsun da küfürler ediyorsun. Bu tür insanları bu makama mevkiye getirmiş olan kişileri Çorum halkının takdirine bırakıyoruz..”

KELEŞ, O PAYLAŞIMINI KALDIRDI…

AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Reşit Keleş’in tepki toplayan skandal paylaşımını kaldırdığı öğrenilirken, konuyla ilgili olarak AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı’nın da bilgilendirildiği edinilen bilgiler arasında.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ