Çorum Mercek Haber

97. yıl gururu

97. yıl gururu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümü, Çorum’da coşku ve gururla kutlandı.

Çorum’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Saat Kulesi Meydanındaki törene geçildi.

Tören öncesi Çorum Valiliği makamında Tebrikat Töreni yapıldı. Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın tebrikleri kabul ettiler.

Saat Kulesi meydanında yapılan tören ise yoğun katılımlı ve coşkulu geçti.

Törene, birçok aile çocuklarıyla katıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından askeri geçit töreni gerçekleşti.

Törene Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, siyasi parti yöneticileri, daire müdürleri, emniyet görevlileri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasının ardından Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, vatandaşları selamladı.

Selamlamanın ardından Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Öcal, “Türklüğün tarih sahnesinde yer aldığı günden bu güne kadar onu yok etmeye çalışan zihniyetin dünyada eşine az rastlanır bir galibiyetle malup edildiği bu zafer, Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde topyekün gerçekleştirilen bir var oluş mücadelesinin sonucudur. Mustafa Kemal bir avuç insanla var olma mücadelesinin tohumlarını Anadolu’ya saçmaya başlamış, parolası ‘Ya istiklal ya ölüm’ olan Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Yok edilmeye karar verilen, toprakları işgal edilerek orduları dağıtılan, yıllardır süregelen savaşlarda bütün kaynaklarını yitirmiş, insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından milli bir devlet ve kahraman bir ordu kumayı Mustafa Kemal başarmıştır. Bu zafer hiç sönmeyecek bağımsızlık mücadelesidir” dedi.

Konuşmanın ardından ise halk oyunları gösterisi, günün anlam ve önemine uygun şiirlerin seslendirilmesi, Çorum Belediyesi Mehteran Takımı ve Çorum Belediye Bandosu’nun konseri ile devam eden kutlama programı, resmi geçidin ardından sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ