Çorum Mercek Haber

“Çorum İçin Bir Projem Var”

“Çorum İçin Bir Projem Var”

Çorum Belediyesi ile Hitit Üniversitesi arasında 2014 yılında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Çorum İçin Bir Projem Var” çalışması 2019 yılı 5.dönem proje değerlendirme süreci tamamlandı.

Millet Kafe’de gerçekleştirilen basın toplantısıyla projeler tanıtıldı ve imza töreni gerçekleştirildi.

Toplantıya, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Hitit Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yetkin Utku Kamuk, Öğretim Görevlisi Hakan Apaydın, Dr. Öğretim Üyesi Ali İzzet Yılmaz katıldı.

Seçici kurulun 15 projeyi değerlendirmeye aldığı “Çorum İçin Bir Projem Var” çalışmasında onaylanan sağlık, gıda ve turizm alanlarında 3 projeye destek verileceği açıklandı. Projeyle ilgili protokol metni, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile Rektör Ali Osman Öztürk arasında imzalandı.

Çorum’un öncelik ve ihtiyaçlarının ön planda tutulduğu değerlendirmede; Hitit Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yetkin Utku Kamuk’un, “Yapılandırılmış Egzersiz Programının İtfaiye Erlerinin Fiziksel Uygunluk ve Hazır Bulunuşluk Düzeylerine Etkisi”, Öğretim Görevlisi Hakan Apaydın’ın “Meşhur Çorum Leblebisinde Farklı Kavurma Koşullarında Oluşan Fiziksel ve Kimyasal Değişimlerinin Belirlenmesi ve Üretim Süreci Optimizasyonu”, Dr. Öğretim Üyesi Ali İzzet Yılmaz’ın “Profesyonel Turist Rehberlerinin Bakış Açılarıyla Çorum Kent Turizmi” alanlarında sunduğu projelerin destek alacağı belirtildi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk burada yaptığı konuşmada, “Çorum Belediyesi 2014’ten itibaren güçlü bir gelenek başlatmış durumda. Hitit Üniversitesi iş birliği içerisinde “Çorum İçin Bir Projem Var” çalışmasının bu yıl da meyvelerini alacağız. Bu proje Çorum’un ve Hitit Üniversitesi’nin Çorum’a ne katmak istediğini gösteren önemli bir açılımdır. 2018 yılına kadar makul çerçevede 16’ya yakın proje gerçekleştirildi. Çorum Belediyesi’nin himayesi ve destekleriyle giden Çorum’un şehir olarak, birey olarak, sektör olarak her alanına dokunmasını arzu ettiğimiz projeleri bu şekilde hayata geçiren esas yapı belediyemizdir.

Belediye Başkanımızın aynı zamanda üniversite vizyonunun da olması bundan sonraki yapacağımız çalışmalarda bizi ziyadesiyle ümitlendirmektedir. Zaten atılan 2019 adımında da süreç yönetiminde finansal olarak darlık olmasına rağmen hız kesmeden 15 başvurumuzdan 3 önemli projemize hassas bir süreç yöneterek, projeleri destekleyerek bu hassasiyetini bizlerle paylaşmış oldu. Projelerimiz 3 temel alanda sağlık, gıda ve turizm alanında Çorum halkına direkt hizmet sunacak alan belirlenmiş durumdadır. Projelerin çok kısa sürede meyve vereceğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise, “2014’ten bu güne kadar bu gün imzalayacağımız 3 projeyle birlikte Çorum Belediyesi toplamda 22 projeye destek vermiş. Bu projelerden 10 tanesi tamamlanmış. 8 tanesi halen devam etmektedir. 4 tanesi ise hocalarımızın talebi üzerine feshedilmiştir. 18 tane projemiz hayata geçmiş. Bizim projemiz sözde kalan bir işbirliği değil. Çorum İçin Bir Projem Var’ın asıl maksadı Çorum’un dertlerine deva olmak, bir takım problemleri çözmek, kültür ve turizm olarak Çorum’a katkı sunmaktır. Çok titiz bir çalışma sonrasında 3 projeyi destekleme kararı aldık. Toplamda 48 bin liralık bir destek vereceğiz” dedi.

Daha sonra projelerin kısaca tanıtımının ardından imza törenine geçilerek program sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Metin Eski dedi ki:

    Hastanenin yanına stadyum veya stadyumun yanına hastane yapma fikri hangi hasta kişi veya kişilerden çıktı. O zaman Üniversite ile görüsülmedi mi?

BİR YORUM YAZ